Hemköp

Lammfärslasagne med getost

4 PORTIONER, CA 40 MIN

40 min

Lammfärslasagne med getost

Portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs


1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, riven
400 g krossade tomater
1 knippe basilika
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
1 pkt lasagneplattor

OSTSÅS:
1 msk smör


4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
200 g getost
1 dl riven parmesan

SALLAD:
1 påse mixsallad


200 g rödkål
1 apelsin
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv moroten.

3. Bryn färsen genomstekt i het gryta, tillsätt löken och bryn ytterligare 2–3 min. Tillsätt riven morot, krossade tomater, salt och svartpeppar. Låt sjuda under lock ca 40 min. Rör ner grovhackad basilika.

4. OSTSÅS: Smält smör, häll i mjölet och tillsätt varm mjölk under ständig vispning. Sjud sakta 10 min. Rör ner parmesanosten och salta och peppra.

5. Pensla en ugnsfast form med lite olivolja, häll lite sås i botten, varva sedan lasagneplattor, köttfärssås, smulad getost och ostsås tills formen är full. Avsluta med ostsås på toppen och riven parmesan.

6. Baka i ugn 40–45 min.

7. Strimla kålen, klyfta apelsinen och blanda ihop salladen. Servera till lasagnen.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon