4 port, ca 1,5 tim
90 min
Portioner: 4
Örttäcke:
100 g ströbröd
Purjolök- och zucchinigratäng:
2 skivade purjolökar
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Stek lammsteken runt om i en het panna. Krydda lätt med salt och peppar.
3. Ugnsbaka steken ca 40 minuter till innertemperatur 58°. Låt steken vila ca 15 minuter.
4. Höj ugnsvärmen till 200°.
5. Blanda ihop smör, ströbröd, örter och chiliflakes. Täck lammsteken med örtblandningen och baka gyllene i ca 10 minuter.
6. Gratäng: Smält smör och pudra ner mjölet, vispa kraftigt i 1 minut och tillsätt mjölken under omrörning. Koka såsen i 4 minuter under omrörning och avsluta med att tillsätta crème fraiche, salt och peppar.
7. Sätt ugnen på 180°.
8. Fyll en ugnsform med zucchini och purjolök, häll över såsen och toppa med riven parmesan. Baka gyllene ca 20 minuter.
Tips: Servera lammsteken med lättstekt rödlök och sugarsnaps.