Hemköp
SvgIconSearch

Långbakad kålrot med sharon, apelsin och brynt smör

6-8 PORT, CA 40 MIN

SvgIconTime40 min
Långbakad kålrot med sharon, apelsin och brynt smör
SvgIconCutleryPortioner: 8

Ingredienser

2 medelstora kålrötter
2 vitlöksklyftor med skal
1 stor gul lök
½ kruka timjan
100 g smör
salt och svartpeppar

TILL SERVERING
2 mjuka sharonfrukter
1 stor apelsin
hackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala kålrötterna och skär dem i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en ugnsform eller plåt.

3. Krossa vitlöksklyftorna i sitt skal och lägg dem i formen tillsammans med klyftad gul lök.

4. Hacka timjan och strö över tillsammans med salt och svartpeppar. Avsluta med att lägga en klick smör på varje kålrotsskiva.

5. Baka i mitten av ugnen tills kålroten är helt mjuk. Ös lite av smöret i formen över kålrötterna någon gång under tiden.

6. Ta ut formen, låt svalna och ta bort vitlöksklyftorna.

7. Servera varm eller ljummen i formen eller lägg upp på ett fat. Toppa med skivad sharon och apelsin, hackad persilja och ös över smöret som blir över från formen.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon