6-8 PORT, CA 40 MIN
40 min
Portioner: 8
2 medelstora kålrötter
2 vitlöksklyftor med skal
1 stor gul lök
½ kruka timjan
100 g smör
salt och svartpeppar
TILL SERVERING
2 mjuka sharonfrukter
1 stor apelsin
hackad persilja
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala kålrötterna och skär dem i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en ugnsform eller plåt.
3. Krossa vitlöksklyftorna i sitt skal och lägg dem i formen tillsammans med klyftad gul lök.
4. Hacka timjan och strö över tillsammans med salt och svartpeppar. Avsluta med att lägga en klick smör på varje kålrotsskiva.
5. Baka i mitten av ugnen tills kålroten är helt mjuk. Ös lite av smöret i formen över kålrötterna någon gång under tiden.
6. Ta ut formen, låt svalna och ta bort vitlöksklyftorna.
7. Servera varm eller ljummen i formen eller lägg upp på ett fat. Toppa med skivad sharon och apelsin, hackad persilja och ös över smöret som blir över från formen.