Hemköp

Långkokt högrev med yoghurtsås

4 port, ca 30 min + 3 tim koktid

30 min

Långkokt högrev med yoghurtsås

Portioner: 4

Ingredienser

1–1 ½ kg högrev i bit
1 gul lök i bitar
1 skalad morot
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten

Rostade grönsaker:
1 blomkålshuvud delad i buketter
2 röda paprikor delade i klyftor
2 msk olivolja
½ dl rostade mandelspån
salt och svartpeppar

Sås:
6 dl oxbuljong från koket
1 tsk gul curry
2 dl matyoughurt
1 pressad citron
salt och svartpeppar
strimlad bladpersilja

Gör så här

1. Lägg högreven i en vid kastrull, häll på vin, lägg i grönsaker, lagerblad, pepparkorn, salt och täck med vatten. Sjud sakta på spisen i ca 3 timmar. Känn på köttet med en gaffel att det känns mört och är lätt att dra sönder.

2. Ta upp köttet och grönsakerna. Spara grönsakerna, plasta in köttet med plastfilm så att det inte torkar till. Reducera buljongen tills ca 6 dl buljong återstår tillsammans med curryn. Häll buljongen i en mixerkanna, lägg i kokta grönsakerna, yoghurt och mixa slät, sila.

3. Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.

4. Sätt ugnen på 225°. Lägg blomkål och paprika i en ugnsform, ringla över olja, salta och peppra. Rosta ca 10–15 minuter, tillsätt de rostade mandelspånen sista 3–4 minuterna.

5. Skiva köttet, skeda sås över och servera med grönsakerna, strö persilja över.

Hemköp chat icon