Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök
Lax utgör basen i denna smakrika fiskburgare, med smak av lime och sweetchilisås. Vinägerpicklad rödlök och citrontzatsiki utgör tillbehören som ger variation på en annars klassisk rätt.
15 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
177,48 kr
VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK
2 st
tunnskivade rödlökar
1 dl
vitvinsvinäger
2 msk
socker
0.5 tsk
salt
MARINAD
1 st
pressad lime
1 msk
sweet chili
3 msk
matolja
1 tsk
salt och peppar
500 g
laxfilé skinnfri i portionsbitar
0.5 st
isbergssallad
1 fp
hamburgerbröd
CITRONTZATSIKI
2 dl
tzatsiki
0.5 st
citron, saft och skal
Ingredienser
VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK
2 st
tunnskivade rödlökar
1 dl
vitvinsvinäger
2 msk
socker
0.5 tsk
salt
MARINAD
1 st
pressad lime
1 msk
sweet chili
3 msk
matolja
1 tsk
salt och peppar
500 g
laxfilé skinnfri i portionsbitar
0.5 st
isbergssallad
1 fp
hamburgerbröd
CITRONTZATSIKI
2 dl
tzatsiki
0.5 st
citron, saft och skal
Gör så här
1. Rör ut socker med vinäger och salt. Lägg i löken och låt pickla minst 20 minuter.
2. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Låt marinera ca 15 minuter.
3. Blanda samman tzatsiki med saft och zest från citron och smaka av med salt och peppar.
4. Stek laxbitarna i panna eller försiktigt på grillen.
5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med citrontzatsiki, isbergssallad och picklad lök.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
177,48 kr
Köpklart recept för
177,48 kr