Laxtacos med rub och krämig coleslaw

Vad sägs om firre i tacon? Välj gärna lax och vänd den i en citron- och chipotlerub som ger den en rökig smak. Pricken över i är krispig och krämig coleslaw! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

25 min

Laxtacos med rub och krämig coleslaw

Ingredienser

  • 1 knippe
    rädisor
  • 1 påse
    kålmix
  • 3 msk
    majonnäs
  • 3 msk
    lätt crème fraiche
  • 1 kruka
    färsk koriander
  • 400 g
    laxfilé, färsk eller fryst
  • 1 påse
    chipotle- och citrusrub
  • 2 msk
    rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 1 paket
    små tortillabröd
  • 1 krm
    cayennepeppar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor.

2. Häll upp kålmixen i en skål och blanda ner rädisskivorna.

3. Rör ihop majonnäs och crème fraiche och häll ner i kålblandningen. Rör om.

4. Hacka koriandern (blad och stjälkar), och blanda ner bladen i salladen.

5. Krydda med lite salt, svartpeppar och cayennepeppar.

6. Skär laxen i bitar, cirka 5 x 5 centimeter. Vänd varje laxbit i ruben så att det täcker hela biten.

7. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme i cirka 3 minuter på varje sida. Dra stekpannan åt sidan.

6. Lägg upp 2–3 matskedar coleslaw på ett tortillabröd, lägg på en bit lax, pressa över lime och toppa med hackade korianderstjälkar. Ät direkt.

4 portioner