Laxtacos med rub och krämig coleslaw
Vad sägs om firre i tacon? Välj gärna lax och vänd den i en citron- och chipotlerub som ger den en rökig smak. Pricken över i är krispig och krämig coleslaw! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
25 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
183,30 kr
1 knippe
rädisor
1 påse
kålmix
3 msk
majonnäs
3 msk
lätt crème fraiche
1 knippe
färsk koriander
400 g
laxfilé, färsk eller fryst
1 påse
chipotle- och citrusrub
2 msk
rapsolja (eller annan neutral olja)
1 paket
små tortillabröd
1 krm
cayennepeppar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Ingredienser
1 knippe
rädisor
1 påse
kålmix
3 msk
majonnäs
3 msk
lätt crème fraiche
1 knippe
färsk koriander
400 g
laxfilé, färsk eller fryst
1 påse
chipotle- och citrusrub
2 msk
rapsolja (eller annan neutral olja)
1 paket
små tortillabröd
1 krm
cayennepeppar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Gör så här
1. Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor.
2. Häll upp kålmixen i en skål och blanda ner rädisskivorna.
3. Rör ihop majonnäs och crème fraiche och häll ner i kålblandningen. Rör om.
4. Hacka koriandern (blad och stjälkar), och blanda ner bladen i salladen.
5. Krydda med lite salt, svartpeppar och cayennepeppar.
6. Skär laxen i bitar, cirka 5 x 5 centimeter. Vänd varje laxbit i ruben så att det täcker hela biten.
7. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme i cirka 3 minuter på varje sida. Dra stekpannan åt sidan.
6. Lägg upp 2–3 matskedar coleslaw på ett tortillabröd, lägg på en bit lax, pressa över lime och toppa med hackade korianderstjälkar. Ät direkt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
183,30 kr
Köpklart recept för
183,30 kr