Här får den mjuka, milda salmalaxen sällskap av pepprig senap och salt kapris i en härligt krämig tartar. Skär laxen i kuber och mät upp övriga ingredienser i förväg och rör ihop allt före servering.
15 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
110,42 kr
6 skivor
hårt tunnbröd
180 g
salmalax
0.5 st
finhackad rödlök
1.5 msk
gräslök
1 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
3 msk
olivolja
1 nypa
salt
0.5 st
citron (några droppar från)
1 knippe
färsk körvel
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
6 skivor
hårt tunnbröd
180 g
salmalax
0.5 st
finhackad rödlök
1.5 msk
gräslök
1 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
3 msk
olivolja
1 nypa
salt
0.5 st
citron (några droppar från)
1 knippe
färsk körvel
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Bryt tunnbrödet i munsstora bitar och lägg dem på ett serveringsfat.
2. Skär laxen i små kuber och lägg i en skål eller bunke. Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslöken fint. Lägg ner i bunken och tillsätt kapris, dijonsenap och olivolja. Blanda och smaka av med salt och saft av citron.
3. Skeda upp laxtartaren på tunnbrödsbitarna. Toppa med körvel.
Köpklart recept för totalt
110,42 kr
Köpklart recept för
110,42 kr