Hemköp

Laxtartar på hårt tunnbröd

Här får den mjuka, milda salmalaxen sällskap av pepprig senap och salt kapris i en härligt krämig tartar. Skär laxen i kuber och mät upp övriga ingredienser i förväg och rör ihop allt före servering.

15 min

Laxtartar på hårt tunnbröd

Ingredienser

  • 6 skivor
    hårt tunnbröd
  • 180 g
    salmalax
  • 0.5 st
    finhackad rödlök
  • 1.5 msk
    gräslök
  • 1 msk
    kapris
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 0.5 st
    citron (några droppar från)
  • 1 knippe
    färsk körvel

Gör så här

1. Bryt tunnbrödet i munsstora bitar och lägg dem på ett serveringsfat.

2. Skär laxen i små kuber och lägg i en skål eller bunke. Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslöken fint. Lägg ner i bunken och tillsätt kapris, dijonsenap och olivolja. Blanda och smaka av med salt och saft av citron.

3. Skeda upp laxtartaren på tunnbrödsbitarna. Toppa med körvel.

12 portioner

Hemköp chat icon