Laxtartar på hårt tunnbröd

Här får den mjuka, milda salmalaxen sällskap av pepprig senap och salt kapris i en härligt krämig tartar. Skär laxen i kuber och mät upp övriga ingredienser i förväg och rör ihop allt före servering.

15 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

110,42 kr

Laxtartar på hårt tunnbröd
  • 6 skivor

    hårt tunnbröd

  • 180 g

    salmalax

  • 0.5 st

    finhackad rödlök

  • 1.5 msk

    gräslök

  • 1 msk

    kapris

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 0.5 st

    citron (några droppar från)

  • 1 knippe

    färsk körvel

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 6 skivor

    hårt tunnbröd

  • 180 g

    salmalax

  • 0.5 st

    finhackad rödlök

  • 1.5 msk

    gräslök

  • 1 msk

    kapris

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 0.5 st

    citron (några droppar från)

  • 1 knippe

    färsk körvel

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Bryt tunnbrödet i munsstora bitar och lägg dem på ett serveringsfat.

2. Skär laxen i små kuber och lägg i en skål eller bunke. Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslöken fint. Lägg ner i bunken och tillsätt kapris, dijonsenap och olivolja. Blanda och smaka av med salt och saft av citron.

3. Skeda upp laxtartaren på tunnbrödsbitarna. Toppa med körvel.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

110,42 kr

Köpklart recept för

110,42 kr