Ska du baka något som alla gillar – och som dessutom håller sig saftigt i flera dagar? Då är det helt klart Sandra Walthers goda lingonbröd du ska satsa på!
Lyssna bara på det här: ett grovt, saftigt och lättbakat bröd där lingonsylt bidrar med både smak, sötma och fukt. Visst låter det gott? Du rör ihop smeten på bara några minuter och gräddar brödet i två formar, vilket gör det helt perfekt för att frysa in det ena till ett senare tillfälle. Sandras goda lingonbröd passar lika bra till frukost som till soppa eller mellanmål – gärna med smör, ost eller något salt på!
Receptet ger två limpor.
60 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
171,30 kr
5 dl
vetemjöl (310 g)
4.25 dl
rågmjöl (255 g)
3.66 dl
grahamsmjöl (220 g)
2.5 dl
havregryn (90 g)
1 msk
salt
2 tsk
bikarbonat (9 g)
2 tsk
bakpulver (9 g)
2.2 dl
lingonsylt (300 g)
2.8 dl
mjölk (285 g)
2.8 dl
filmjölk (290 g)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
5 dl
vetemjöl (310 g)
4.25 dl
rågmjöl (255 g)
3.66 dl
grahamsmjöl (220 g)
2.5 dl
havregryn (90 g)
1 msk
salt
2 tsk
bikarbonat (9 g)
2 tsk
bakpulver (9 g)
2.2 dl
lingonsylt (300 g)
2.8 dl
mjölk (285 g)
2.8 dl
filmjölk (290 g)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Blanda först de torra ingredienserna och blanda sedan i filmjölk, mjölk och lingonsylt.
2. Fördela degen i två formar. Grädda i 30 minuter på 150 grader. Höj sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
3. Låt limporna vila i rumstemperatur över natten innan du lägger dem i påsar.
Sandras goda lingonbröd är enkelt att baka och håller sig saftigt i flera dagar. Det är precis lika gott både nygräddat och rostat, och passar till allt från frukost till soppa!
Köpklart recept för totalt
171,30 kr
Köpklart recept för
171,30 kr