En krämig och god variant av risotto med linser och quinoa. Den här linsotton kan lagas med valfri svamp som tex. champinjoner, ostronskivling eller portobello. Snåla inte med parmesanosten!
40 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
369,27 kr
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 stjälk
selleri
6 msk
olivolja (delat i 3 + 3 dl)
3 dl
quinoa
2 dl
gröna linser
1 st
grönsaksbuljongtärning (ca. 1 liter utspädd)
40 g
parmesan
3 msk
pinjenötter
70 g
färsk spenat
100 g
champinjoner
100 g
ostronskivling
100 g
portobello
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
citron
2 st
tomater
0.5 kruka
hackad gräslök
Allergiinformation
nötter
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 stjälk
selleri
6 msk
olivolja (delat i 3 + 3 dl)
3 dl
quinoa
2 dl
gröna linser
1 st
grönsaksbuljongtärning (ca. 1 liter utspädd)
40 g
parmesan
3 msk
pinjenötter
70 g
färsk spenat
100 g
champinjoner
100 g
ostronskivling
100 g
portobello
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
citron
2 st
tomater
0.5 kruka
hackad gräslök
Allergiinformation
nötter
1. Hacka lök, vitlök och selleri smått. Stek mjuka i 3 msk olja i en stor stekpanna.
2. Häll i quinoa och linser och låt steka 1 minut. Häll sedan på lite grönsaksbuljong och låt det koka in. Upprepa tills linserna känns klara, ca 15 minuter.
3. Riv eller skiva svampen. Stek den gyllene i 3 msk olivolja. Riv parmesanen.
4. Salta och peppra linsotton, vänd ned parmesan, pinjenötter och spenat. Servera med den stekta svampen, citron samt tomat och gräslök!
Köpklart recept för totalt
369,27 kr
Köpklart recept för
369,27 kr