Hemköp

Linssallad med saffransstekta morötter

TILL 4–6 PORTIONER, TID 20 MINUTER

Uppdaterade sallader och varma grönsaker lyfter julklassikerna till en ny nivå.

20 min

Linssallad med saffransstekta morötter

Portioner: 6

Ingredienser

2 dl gröna linser, gärna Puylinser
4 morötter
1 msk olivolja
1 pkt saffran (0,5 g)
2 msk + 2 msk
citronsaft
1 msk riven ingefära
1/2 msk socker
1 msk dl olivolja
1 rödlök liten
1/2 dl olivolja
30 g ärtskott

Gör så här

1. Koka linserna enligt anvisningen på paketet. Skölj i kallt vatten och häll i en skål.
2. Dela morötterna i mindre stavar och förväll dem i kokande vatten ca 1 minut. Hetta upp en panna med olja och fräs morötterna. Tillsätt saffran, socker och 2 msk citronsaft och rör om. Låt svalna. Blanda med linserna.
3. Vispa ihop 2 msk citronsaft med ingefära, socker, salt, peppar och olivolja. Tillsätt rödlök i båtar och blanda med linssalladen. Häll upp salladen på ett fat. Strö över ärtskott.

Hemköp chat icon