Hemköp

Lök- och dillbaguetter

Snabba, enkla baguetter som är perfekta att servera till en god soppa eller gryta, eller bara precis som de är med lite god ost. Baguetterna går utmärkt att frysa, sedan kan man bara värma upp dem igen när de tinat genom att klappa in lite vatten på ytan och baka om dem igen på 225 grader i ca 5 minuter.

50 min

Lök- och dillbaguetter

Ingredienser

  • 1.5 dl
    rostad lök
  • 1 msk
    olivolja
  • 25 g
    jäst
  • 5 dl
    ljummet vatten
  • 2 tsk
    salt
  • 2 msk
    olivolja
  • 8 dl
    vetemjöl special
  • 2 dl
    grahamsmjöl
  • 2 msk
    dillfrön

Gör så här

1. Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, den rostade löken och olja. Arbeta in så mycket mjöl att degen blir blank och smidig, ca 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Tillsätt saltet efter 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 2–3 timmar.

2. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela till 3 längder. Forma till baguetter genom att vrida dem och var noga med att vrida ändarna under lätt tryck så att de blir spetsiga. Lägg på klädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på det. Låt svalna på galler.

8 portioner

75,80 kr
Hemköp chat icon