Lök- och dillbaguetter

Snabba, enkla baguetter som är perfekta att servera till en god soppa eller gryta, eller bara precis som de är med lite god ost. Baguetterna går utmärkt att frysa, sedan kan man bara värma upp dem igen när de tinat genom att klappa in lite vatten på ytan och baka om dem igen på 225 grader i ca 5 minuter.

50 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

75,80 kr

Lök- och dillbaguetter
  • 1.5 dl

    rostad lök

  • 1 msk

    olivolja

  • 25 g

    jäst

  • 5 dl

    ljummet vatten

  • 2 tsk

    salt

  • 2 msk

    olivolja

  • 8 dl

    vetemjöl special

  • 2 dl

    grahamsmjöl

  • 2 msk

    dillfrön

Ingredienser

  • 1.5 dl

    rostad lök

  • 1 msk

    olivolja

  • 25 g

    jäst

  • 5 dl

    ljummet vatten

  • 2 tsk

    salt

  • 2 msk

    olivolja

  • 8 dl

    vetemjöl special

  • 2 dl

    grahamsmjöl

  • 2 msk

    dillfrön

Gör så här

1. Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, den rostade löken och olja. Arbeta in så mycket mjöl att degen blir blank och smidig, ca 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Tillsätt saltet efter 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 2–3 timmar.

2. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela till 3 längder. Forma till baguetter genom att vrida dem och var noga med att vrida ändarna under lätt tryck så att de blir spetsiga. Lägg på klädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på det. Låt svalna på galler.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

75,80 kr

Köpklart recept för

75,80 kr