Hemköp

Lökpaj med kantareller & kräftstjärtar

Klart du kan göra en paj med kräftor! Den här pajen med äggstanning smakar fantastiskt med smörstekta kantareller och knipplök. Servera den gärna på kräftskivan som ett alternativ till västerbottenpaj.

45 min

Lökpaj med kantareller & kräftstjärtar

Ingredienser

  • 1 pk
    färdigkavlad pajdeg
  • 1 st
    knipplök
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

ÄGGSTANNING

  • 3 st
    ägg
  • 2 dl
    matlagningsgrädde
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 2 msk
    kräft- eller skaldjursfond
  • 2 dl
    Västerbottensost

KRÄFTSTJÄRT & KANTARELLTOPPING

  • 300 g
    kantareller
  • 2 msk
    smör
  • 1 kg
    kräftor (skalade stjärtar)
  • 0.5 kruka
    dill

Gör så här

1. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten och förgrädda i 200° ca 10 minuter.

2. Sänk ugnsvärmen till 150°.

3. Skiva löken och bryn med matolja i panna ett par minuter.

4. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.

5. Fyll pajskalet med lök. Häll på äggstanningen och grädda ca 30 minuter.

6. Stek kantarellerna i het panna utan vatten. När vätskan kokat bort tillsätt 2 msk smör och stek gyllene. Smaka av med salt och peppar.

7. Toppa den färdiga pajen med kantareller, kräftstjärtar och dill.

4 portioner

220,35 kr
Hemköp chat icon