Klart du kan göra en paj med kräftor! Den här pajen med äggstanning smakar fantastiskt med smörstekta kantareller och knipplök. Servera den gärna på kräftskivan som ett alternativ till västerbottenpaj.
45 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
269,15 kr
1 pk
färdigkavlad pajdeg
1 st
knipplök
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
ÄGGSTANNING
3 st
ägg
2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
crème fraiche
2 msk
kräft- eller skaldjursfond
2 dl
Västerbottensost
KRÄFTSTJÄRT & KANTARELLTOPPING
300 g
kantareller
2 msk
smör
1 kg
kräftor (skalade stjärtar)
0.5 kruka
dill
1 pk
färdigkavlad pajdeg
1 st
knipplök
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
ÄGGSTANNING
3 st
ägg
2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
crème fraiche
2 msk
kräft- eller skaldjursfond
2 dl
Västerbottensost
KRÄFTSTJÄRT & KANTARELLTOPPING
300 g
kantareller
2 msk
smör
1 kg
kräftor (skalade stjärtar)
0.5 kruka
dill
1. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten och förgrädda i 200° ca 10 minuter.
2. Sänk ugnsvärmen till 150°.
3. Skiva löken och bryn med matolja i panna ett par minuter.
4. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
5. Fyll pajskalet med lök. Häll på äggstanningen och grädda ca 30 minuter.
6. Stek kantarellerna i het panna utan vatten. När vätskan kokat bort tillsätt 2 msk smör och stek gyllene. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa den färdiga pajen med kantareller, kräftstjärtar och dill.
Köpklart recept för totalt
269,15 kr
Köpklart recept för
269,15 kr