Klart du kan göra en paj med kräftor! Den här pajen med äggstanning smakar fantastiskt med smörstekta kantareller och knipplök. Servera den gärna på kräftskivan som ett alternativ till västerbottenpaj.
45 min
ÄGGSTANNING
KRÄFTSTJÄRT & KANTARELLTOPPING
1. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten och förgrädda i 200° ca 10 minuter.
2. Sänk ugnsvärmen till 150°.
3. Skiva löken och bryn med matolja i panna ett par minuter.
4. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
5. Fyll pajskalet med lök. Häll på äggstanningen och grädda ca 30 minuter.
6. Stek kantarellerna i het panna utan vatten. När vätskan kokat bort tillsätt 2 msk smör och stek gyllene. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa den färdiga pajen med kantareller, kräftstjärtar och dill.
4 portioner