Citronstekt kycklinglår, stuvad majs och rostad potatis

Kycklinglår passar utmärkt att laga i ugn, och att i samma form tillaga tillbehören är smidigt. Toppa med krämig, stuvad majs med hetta, säger Matthias Dahlgren.

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

244,26 kr

Citronstekt kycklinglår, stuvad majs och rostad potatis
  • 900 g

    kycklinglår med ben (4 st)

  • 1 st

    citron, skal av

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 4 st

    stora fasta potatisar

  • 2 msk

    smör

  • 1 burk

    konserverad majs (ca. 300 g)

  • 2 dl

    grädde

  • 1 st

    färsk jalapeño

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 900 g

    kycklinglår med ben (4 st)

  • 1 st

    citron, skal av

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 4 st

    stora fasta potatisar

  • 2 msk

    smör

  • 1 burk

    konserverad majs (ca. 300 g)

  • 2 dl

    grädde

  • 1 st

    färsk jalapeño

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsfast form.

2. Skär oskalad potatis i klyftor och krossa vitlöken, lägg potatis och vitlök i botten av formen.

3. Krydda och gnid in kycklinglåren med rivet citronskal.

4. Stek i ugnen tills kycklingen blivit gyllene och köttet släpper från benet.

5. Häll av spadet på burkmajsen, lägg majskornen i en kastrull, häll på grädde och sjud till krämig konsistens. Finhacka jalapeño och vänd ner i den stuvade majsen, smaka av med salt, peppar, en liten klick smör och några droppar citronjuice.

6. Servera den krämiga majsen till kycklingen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

244,26 kr

Köpklart recept för

244,26 kr