Kycklinglår passar utmärkt att laga i ugn, och att i samma form tillaga tillbehören är smidigt. Toppa med krämig, stuvad majs med hetta, säger Matthias Dahlgren.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,26 kr
900 g
kycklinglår med ben (4 st)
1 st
citron, skal av
2 st
vitlöksklyftor
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
4 st
stora fasta potatisar
2 msk
smör
1 burk
konserverad majs (ca. 300 g)
2 dl
grädde
1 st
färsk jalapeño
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
900 g
kycklinglår med ben (4 st)
1 st
citron, skal av
2 st
vitlöksklyftor
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
4 st
stora fasta potatisar
2 msk
smör
1 burk
konserverad majs (ca. 300 g)
2 dl
grädde
1 st
färsk jalapeño
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsfast form.
2. Skär oskalad potatis i klyftor och krossa vitlöken, lägg potatis och vitlök i botten av formen.
3. Krydda och gnid in kycklinglåren med rivet citronskal.
4. Stek i ugnen tills kycklingen blivit gyllene och köttet släpper från benet.
5. Häll av spadet på burkmajsen, lägg majskornen i en kastrull, häll på grädde och sjud till krämig konsistens. Finhacka jalapeño och vänd ner i den stuvade majsen, smaka av med salt, peppar, en liten klick smör och några droppar citronjuice.
6. Servera den krämiga majsen till kycklingen.
Köpklart recept för totalt
244,26 kr
Köpklart recept för
244,26 kr