Hemköp

Citronstekt kycklinglår, stuvad majs och rostad potatis

Kycklinglår passar utmärkt att laga i ugn, och att i samma form tillaga tillbehören är smidigt. Toppa med krämig, stuvad majs med hetta, säger Matthias Dahlgren.

30 min

Citronstekt kycklinglår, stuvad majs och rostad potatis

Ingredienser

  • 900 g
    kycklinglår med ben (4 st)
  • 1 st
    citron, skal av
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 4 st
    stora fasta potatisar
  • 2 msk
    smör
  • 1 burk
    konserverad majs (ca. 300 g)
  • 2 dl
    grädde
  • 1 st
    färsk jalapeño

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsfast form.

2. Skär oskalad potatis i klyftor och krossa vitlöken, lägg potatis och vitlök i botten av formen.

3. Krydda och gnid in kycklinglåren med rivet citronskal.

4. Stek i ugnen tills kycklingen blivit gyllene och köttet släpper från benet.

5. Häll av spadet på burkmajsen, lägg majskornen i en kastrull, häll på grädde och sjud till krämig konsistens. Finhacka jalapeño och vänd ner i den stuvade majsen, smaka av med salt, peppar, en liten klick smör och några droppar citronjuice.

6. Servera den krämiga majsen till kycklingen.

4 portioner

Hemköp chat icon