Rostad pumpa med fetaost och koriander

Fryst fetaost faller som snö innan servering och förvandlar denna pumpa till en hel måltid. Receptet kommer från världsmästarkocken Mathias Dahlgren.

60 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

196,43 kr

Rostad pumpa med fetaost och koriander
  • 1 st

    butternut squash, skalad och urkärnad

  • 2 st

    vitlöksklyftor, skalade

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 st

    silverlök, skalad och finhackad

  • 1 st

    färsk röd chili (spansk peppar), tunnskivad

  • 1 kruka

    färsk koriander, grovhackad

  • 150 g

    fetaost

  • 2 st

    ekologiska lime, skal och saft från

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    butternut squash, skalad och urkärnad

  • 2 st

    vitlöksklyftor, skalade

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 st

    silverlök, skalad och finhackad

  • 1 st

    färsk röd chili (spansk peppar), tunnskivad

  • 1 kruka

    färsk koriander, grovhackad

  • 150 g

    fetaost

  • 2 st

    ekologiska lime, skal och saft från

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Ta ut fetaosten ur förpackningen och låt den vila i frysen minst 1 timme, tills den är rejält hård.

2. Sätt ugnen på 175°C.

3. Skär pumpan i mindre bitar och krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpa och vitlök med olja i en ugnsfast form. Ugnsbaka grönsakerna tills de är mjuka och gyllene. Krydda med salt och peppar.

4. Strö över chili, lökhack och koriander. Raspa över limeskal och halvera sedan limefrukterna och pressa över fruktjuicen. Riv sist över fryst fetaost och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

196,43 kr

Köpklart recept för

196,43 kr