Fryst fetaost faller som snö innan servering och förvandlar denna pumpa till en hel måltid. Receptet kommer från världsmästarkocken Mathias Dahlgren.
60 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
196,43 kr
1 st
butternut squash, skalad och urkärnad
2 st
vitlöksklyftor, skalade
4 msk
olivolja
1 st
silverlök, skalad och finhackad
1 st
färsk röd chili (spansk peppar), tunnskivad
1 kruka
färsk koriander, grovhackad
150 g
fetaost
2 st
ekologiska lime, skal och saft från
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1 st
butternut squash, skalad och urkärnad
2 st
vitlöksklyftor, skalade
4 msk
olivolja
1 st
silverlök, skalad och finhackad
1 st
färsk röd chili (spansk peppar), tunnskivad
1 kruka
färsk koriander, grovhackad
150 g
fetaost
2 st
ekologiska lime, skal och saft från
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Ta ut fetaosten ur förpackningen och låt den vila i frysen minst 1 timme, tills den är rejält hård.
2. Sätt ugnen på 175°C.
3. Skär pumpan i mindre bitar och krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpa och vitlök med olja i en ugnsfast form. Ugnsbaka grönsakerna tills de är mjuka och gyllene. Krydda med salt och peppar.
4. Strö över chili, lökhack och koriander. Raspa över limeskal och halvera sedan limefrukterna och pressa över fruktjuicen. Riv sist över fryst fetaost och servera.
Köpklart recept för totalt
196,43 kr
Köpklart recept för
196,43 kr