Tonfisksallad med ris
Här kommer en sallad som är en röra som är en varmrätt som är en perfekt utflyktmacksfyllare. Så kan det gå, när världsmästarkocken Mathias Dahlgren svänger ihop nåt snabbt i köket.
40 min
2 burkar tonfisk
400 g ris
4 st ägg
2 dl ärtor
1 burk majs
2 st salladslök
150 g majonnäs
2,5 tsk tabasco
1 citron
4 msk gräslök
1 knippe rädisor
1 stbaguette
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
Ingredienser
2 burkar tonfisk
400 g ris
4 st ägg
2 dl ärtor
1 burk majs
2 st salladslök
150 g majonnäs
2,5 tsk tabasco
1 citron
4 msk gräslök
1 knippe rädisor
1 stbaguette
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
Gör så här
1. Häll av oljan från tonfisken.
2. Blanda tonfisk, ris, ägg, ärtor, majs och salladslök med majonnäs i en stor skål. Smaka av med tabasco, citronjuice, salt och svartpeppar.
3. Lägg upp på fyra tallrikar. Strö över gräslök och servera med rädisor och baguette.