Hemköp

Tonfisksallad med ris

Här kommer en sallad som är en röra som är en varmrätt som är en perfekt utflyktmacksfyllare. Så kan det gå, när världsmästarkocken Mathias Dahlgren svänger ihop nåt snabbt i köket.

40 min

Tonfisksallad med ris

Portioner: 4

Ingredienser

2 burkar tonfisk
400 g ris
4 st ägg
2 dl ärtor
1 burk majs
2 st salladslök
150 g majonnäs
2,5 tsk tabasco
1 citron
4 msk gräslök
1 knippe rädisor
1 stbaguette
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Gör så här

1. Häll av oljan från tonfisken.

2. Blanda tonfisk, ris, ägg, ärtor, majs och salladslök med majonnäs i en stor skål. Smaka av med tabasco, citronjuice, salt och svartpeppar.

3. Lägg upp på fyra tallrikar. Strö över gräslök och servera med rädisor och baguette.

Hemköp chat icon