Mjuk dadelkaka med lingonfrosting

Recept från i säsong, december 2016

60 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

182,80 kr

Mjuk dadelkaka med lingonfrosting
  • 1 pk

    dadlar, urkärnade

  • 2 dl

    socker

  • 3 dl

    vatten

  • 200 g

    smör

  • 2 st

    ägg

  • 3.5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    bikarbonat

  • 1 msk

    pepparkakskrydda

LINGONFROSTING

  • 1 fp

    färskost

  • 2 dl

    florsocker

  • 25 g

    rumstempererat smör

  • 1 dl

    lingon

Allergiinformation

gluten, laktos och ägg

Ingredienser

  • 1 pk

    dadlar, urkärnade

  • 2 dl

    socker

  • 3 dl

    vatten

  • 200 g

    smör

  • 2 st

    ägg

  • 3.5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    bikarbonat

  • 1 msk

    pepparkakskrydda

LINGONFROSTING

  • 1 fp

    färskost

  • 2 dl

    florsocker

  • 25 g

    rumstempererat smör

  • 1 dl

    lingon

Allergiinformation

gluten, laktos och ägg

Gör så här

1. Kärna ur dadlarna, dela i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten och socker.

2. Koka dadlarna mjuka ca 3–4 minuter. Tillsätt smör i den heta dadelkrämen och vispa tills smöret smält. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker pepparkakskrydda och tillsätt i smeten. Blanda väl.

4. Häll i en smord och bröad kakform och grädda i 175° ca 50 minuter.

5. Lingonfrosting: Vispa samman färskost med florsocker och smör, vänd ner lingon. Servera till eller på dadelkakan.

TIPS: Välj rätt dadel. Allra godast blir det om du använder medjool-dadlar. Extra stora, mjuka och saftiga men samtidigt sådär perfekt sega.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

182,80 kr

Köpklart recept för

182,80 kr