Mjuk dadelkaka med lingonfrosting
Recept från i säsong, december 2016
60 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
182,80 kr
1 pk
dadlar, urkärnade
2 dl
socker
3 dl
vatten
200 g
smör
2 st
ägg
3.5 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
1 msk
pepparkakskrydda
LINGONFROSTING
1 fp
färskost
2 dl
florsocker
25 g
rumstempererat smör
1 dl
lingon
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
Ingredienser
1 pk
dadlar, urkärnade
2 dl
socker
3 dl
vatten
200 g
smör
2 st
ägg
3.5 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
1 msk
pepparkakskrydda
LINGONFROSTING
1 fp
färskost
2 dl
florsocker
25 g
rumstempererat smör
1 dl
lingon
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna, dela i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten och socker.
2. Koka dadlarna mjuka ca 3–4 minuter. Tillsätt smör i den heta dadelkrämen och vispa tills smöret smält. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker pepparkakskrydda och tillsätt i smeten. Blanda väl.
4. Häll i en smord och bröad kakform och grädda i 175° ca 50 minuter.
5. Lingonfrosting: Vispa samman färskost med florsocker och smör, vänd ner lingon. Servera till eller på dadelkakan.
TIPS: Välj rätt dadel. Allra godast blir det om du använder medjool-dadlar. Extra stora, mjuka och saftiga men samtidigt sådär perfekt sega.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
182,80 kr
Köpklart recept för
182,80 kr