Hemköp

Mjukbakad röding med sparrissallad

30 min

Mjukbakad röding med sparrissallad

Portioner: 4

Ingredienser

1 ask körsbärstomater

DRESSING:
½ dl olivolja
1 msk citronsaft, färskpressad
1 msk apelsinsaft
salt och svartpeppar
4 rödingfileér
1 knippe grön sparris
2 schalottenlök, tunnskivad
1 kruka dill

Gör så här

1. Dela tomaterna och torka i 110° ca 20-30 minuter.

2. Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3. Pensla en ugnsfast form med lite olivolja, lägg på fisken med skinnsidan uppåt och baka i 150° ca 5-7 min eller till innertemperatur 50°.

4. Skala sparrisen och koka i lättsaltat vatten, sila av.

5. Blanda med schalottenlöksringarna, lite plockad dill, tomater och dressing. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.

6. Dra skinnet av fisken, krydda med lite salt och fördela över salladen.

Hemköp chat icon