Hemköp

Pannkaka i ugn med äppelsallad och lingonröra

35 min

Pannkaka i ugn med äppelsallad och lingonröra

Portioner: 4

Ingredienser

200 g palsternacka
200 g majrova
2 msk smör
3 dl vetemjöl/dinkelsikt
5 dl mjölk
6 ägg
1 bit rödkål (400 g)
1 ½ msk olivolja
1 grönt äpple
1 nektarin
½ gurka
250 g cottage cheese
1 burk lingonsylt (400 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och grovriv 200 g palsternacka och 200 g majrova.

3. Ugnspannkaka (ugnsform 20 x 30 cm + bunke): Smörj formen med 2 msk smör. Vispa ihop 3 dl vetemjöl/dinkelsikt, 5 dl mjölk och 1 ½ tsk salt till en slät smet i bunken. Vispa ner 6 ägg. Blanda ner den rivna palsternackan och majrovan. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 min.

4. Äppelsallad (stor skål): Strimla 1 bit rödkål (400 g), gärna med en osthyvel. Lägg i skålen och massera ca 1 min med 1 ½ msk olivolja och 2 krm salt tills kålen mjuknat. Skär 1 grönt äpple, 1 nektarin och ½ gurka i små tärningar. Blanda med kålen i skålen.

5. Lingonröra (skål): Blanda 250 g cottage cheese med 4 msk

lingonsylt (ca 50 g) i skålen.

6. Servera pannkakan och lingonröran med äppelsalladen samt resten av lingonsylten (ca 350 g).

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Ugnspannkakan går bra att frysa in om det blir mat över. Frys gärna in den i portionsbitar så är det lätt att ta ut en portion åt gången.

Förbered: Lingonröran (punkt 5) går bra att förbereda. Förvara övertäckt i en skål i kylen.

Tips! Om det blir över av lingonsylten håller den länge i kylen.

Hemköp chat icon