En god vegomiddag med tortellini och butternutpumpa. I det här receptet låter vi pumpa och tomtater rostas i ugnen och toppar sedan hela rätten med en god sås på valnötter.
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
274,59 kr
1 st
butternutpumpa
250 g
körsbärstomater
2.5 msk
olivolja
1 st
röd paprika
285 g
kokta gröna linser
70 g
babyspenat
0.5 msk
vitvinsvinäger
100 g
valnötter
3 st
vitlöksklyfta
0.5 msk
oregano
1 dl
crème fraiche
500 g
tortellini formaggio
1 st
butternutpumpa
250 g
körsbärstomater
2.5 msk
olivolja
1 st
röd paprika
285 g
kokta gröna linser
70 g
babyspenat
0.5 msk
vitvinsvinäger
100 g
valnötter
3 st
vitlöksklyfta
0.5 msk
oregano
1 dl
crème fraiche
500 g
tortellini formaggio
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala, kärna ur och skär butternutpumpan i stora bitar. Halvera körsbärstomaterna och lägg grönsakerna på plåten. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
3. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan.
4. Tärna paprikan och skölj de gröna linserna. Blanda allt med babyspenat, olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.
5. Grovhacka valnötter och torrosta nötterna i en panna på medelhög värme ca 4 min. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, oregano, crème fraiche, lite hett pastavatten och salt. Låt sjuda ca 4 min.
6. Koka tortellini formaggio enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner pastan och de rostade tomaterna i valnötssåsen.
7. Servera pastan direkt med salladen. Smaklig spis!
Tips! Det är lättast att skala pumpan med en kniv, skär av ”botten” så pumpan står stadigt och skär sen bort skalet uppifrån och ner längs med pumpan.
Köpklart recept för totalt
274,59 kr
Köpklart recept för
274,59 kr