Hemköp

Tortellini formaggio med butternut och valnötter

En god vegomiddag med tortellini och butternutpumpa. I det här receptet låter vi pumpa och tomtater rostas i ugnen och toppar sedan hela rätten med en god sås på valnötter.

40 min

Tortellini formaggio med butternut och valnötter

Ingredienser

  • 1 st
    butternutpumpa
  • 250 g
    körsbärstomater
  • 2.5 msk
    olivolja
  • 1 st
    röd paprika
  • 285 g
    kokta gröna linser
  • 70 g
    babyspenat
  • 0.5 msk
    vitvinsvinäger
  • 100 g
    valnötter
  • 3 st
    vitlöksklyfta
  • 0.5 msk
    oregano
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 500 g
    tortellini formaggio

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala, kärna ur och skär butternutpumpan i stora bitar. Halvera körsbärstomaterna och lägg grönsakerna på plåten. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.

3. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan.

4. Tärna paprikan och skölj de gröna linserna. Blanda allt med babyspenat, olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.

5. Grovhacka valnötter och torrosta nötterna i en panna på medelhög värme ca 4 min. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, oregano, crème fraiche, lite hett pastavatten och salt. Låt sjuda ca 4 min.

6. Koka tortellini formaggio enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner pastan och de rostade tomaterna i valnötssåsen.

7. Servera pastan direkt med salladen. Smaklig spis!

Tips! Det är lättast att skala pumpan med en kniv, skär av ”botten” så pumpan står stadigt och skär sen bort skalet uppifrån och ner längs med pumpan.

4 portioner

276,72 kr
Hemköp chat icon