Hemköp

Krämig citron- och grönsakslasagne med parmesan

45 min

Krämig citron- och grönsakslasagne med parmesan

Portioner: 4

Ingredienser

300 g morötter (3-4 st)
300 g palsternacka
1 zucchini
150 g gul lök (2-3 st)
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
½ msk timjan
3 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 citron
1 fp färska lasagneplattor (200 g)
1 fp riven parmesan (70 g)
1 fp pumpakärnor (50 g)
½ fp körsbärskvisttomater (250 g)
½ fp rucola (50 g)
1 fp kokta röda linser (290 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fyllning (traktörpanna): Skala och riv 300 g morötter (3-4 st) och 300 g palsternacka. Skär 1 zucchini i tunna slantar. Hacka 150 g gul lök (2-3 st). Hetta upp 2 msk olivolja i pannan och bryn grönsakerna och 3 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme ca 6 min. Krydda med ½ msk timjan, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar.

3. Rör ner 3 dl mjölk, 2 dl crème fraiche, skalet och saften från 1 citron i pannan och låt puttra ihop 2 min.

4. Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva såsen och 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i formen. Börja och avsluta med sås. Strö över 1 fp riven parmesan (70 g) och 1 fp pumpakärnor (50 g). Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min tills lasagnen fått färg.

5. Sallad (skål): Klyfta ½ fp körsbärskvisttomater (250 g). Blanda tomaterna med ½ fp rucola (50 g), 1 fp sköljda kokta röda linser (290 g), 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Servera lasagnen med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Lasagnen går bra att frysa in. Salladen håller 1-2 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Förbered salladen (punkt 5) och förvara övertäckt i kylen fram till servering.

Hemköp chat icon