Likt många andra frukter är nektariner goda att tillaga och äta varma. I detta goda recept serveras de i en marockansk sallad tillsammans med rostade kikärtor och fetaost.
35 min
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skala och skär morötterna i cm breda slantar. Blanda nektarinerna och morötterna med olivolja och salt i formen. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
3. Koka valfritt gryn (gärna hel bulgur) till 4 personer.
4. Tärna paprikan och klyfta körsbärskvisttomaterna. Skölj salladsmixen.
5. Hetta upp pannan och torrosta korianderfrön på medelhög värme i 1 min. Tillsätt olivolja, kikärtor, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Blanda och rosta 4-5 min.
6. Pressa saften från apelsinen i en skål. Tillsätt olivolja, spiskummin, sambal oelek och salt.
7. Vänd runt de kokta grynen med de kalla grönsakerna, kalamonoliver och dressingen. Fördela de rostade grönsakerna och kikärtorna ovanpå. Avsluta med att smula över fetaost. Smaklig måltid!
Tips! Vill ni ha en sås till salladen passar en aioli bra. Gör den genom att tillsätt 1 ägg, 1 ½ dl neutral olja, ½ tsk salt, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och 1 vitlöksklyfta i en mixerbunke. Sätt en mixerstav i botten och mixa till en kräm.
4 portioner