Hemköp
SvgIconSearch

Sej i kokosmjölk med vitlök och chili

SvgIconTime35 min
Sej i kokosmjölk med vitlök och chili
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt gryn
½ zucchini
100 g gul lök (1-2 st)
250 g morötter (2-3 st)
½ grön chili
1 citrongräs
2 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1 fp kokosmjölk (400 ml)
1 ½ msk buljongpulver
½ tsk sambal oelek
1 fp minimajs (125 g)
ca 600 g sejfilé

Gör så här

1. Koka valfritt gryn till 4 personer.

2. Grönsaker & fisk (traktörpanna med lock): Skär ½ zucchini i 1 cm breda kvartar. Finhacka 100 g gul lök (1-2 st). Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i tunna slantar. Kärna ur och finhacka ½ grön chili. Skär av nedersta delen av 1 citrongräs och banka på gräset med knivskaftet.

3. Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja. Fräs löken, chilin, zucchinin, morötterna och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i ca 5 min.

4. Tillsätt 1 fp kokosmjölk (400 ml), 1 ½ msk buljongpulver (alt. 1 tärning), ½ tsk sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1 fp minimajs (125 g) i pannan och låt puttra i 2 min på svag värme.

5. Skär ca 600 g sejfilé i 8 portionsbitar och lägg fisken överst i pannan. Sätt på locket och låt ångkoka på svag värme ca 5-6 min.

6. Servera sejen och grönsakerna i kokossåsen tillsammans med grynen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Blir det mat över håller denna rätt i 2-3 dagar i kylen.

Förbered: Zucchinin och morötterna (punkt 2) går bra att göra i förväg. Förvara i övertäkt skål i kylen.

Tips! När du skär zucchinin i kvartar kan du varierar så att de ser ut som diamanter istället. Halvera zucchinin sen skär du diagonalt varannan gång.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon