Hemköp

Sej i kokosmjölk med vitlök och chili

35 min

Sej i kokosmjölk med vitlök och chili

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt gryn
½ zucchini
100 g gul lök (1-2 st)
250 g morötter (2-3 st)
½ grön chili
1 citrongräs
2 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1 fp kokosmjölk (400 ml)
1 ½ msk buljongpulver
½ tsk sambal oelek
1 fp minimajs (125 g)
ca 600 g sejfilé

Gör så här

1. Koka valfritt gryn till 4 personer.

2. Grönsaker & fisk (traktörpanna med lock): Skär ½ zucchini i 1 cm breda kvartar. Finhacka 100 g gul lök (1-2 st). Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i tunna slantar. Kärna ur och finhacka ½ grön chili. Skär av nedersta delen av 1 citrongräs och banka på gräset med knivskaftet.

3. Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja. Fräs löken, chilin, zucchinin, morötterna och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i ca 5 min.

4. Tillsätt 1 fp kokosmjölk (400 ml), 1 ½ msk buljongpulver (alt. 1 tärning), ½ tsk sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1 fp minimajs (125 g) i pannan och låt puttra i 2 min på svag värme.

5. Skär ca 600 g sejfilé i 8 portionsbitar och lägg fisken överst i pannan. Sätt på locket och låt ångkoka på svag värme ca 5-6 min.

6. Servera sejen och grönsakerna i kokossåsen tillsammans med grynen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Blir det mat över håller denna rätt i 2-3 dagar i kylen.

Förbered: Zucchinin och morötterna (punkt 2) går bra att göra i förväg. Förvara i övertäkt skål i kylen.

Tips! När du skär zucchinin i kvartar kan du varierar så att de ser ut som diamanter istället. Halvera zucchinin sen skär du diagonalt varannan gång.

Hemköp chat icon