Hemköp

Färgglad kycklingwok med ingefära och apelsin

40 min

Färgglad kycklingwok med ingefära och apelsin

Ingredienser

  • 4 port
    valfritt ris
  • 1 st
    apelsin
  • 4 msk
    neutral olja
  • 2 msk
    kinesisk soja
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 200 g
    morötter (2-3 st)
  • 0.5 st
    purjolök
  • 0.5 st
    spetskål (400 g)
  • 1 st
    gul paprika
  • 0.5 st
    ingefära
  • 1 st
    citrongräs
  • 600 g
    kycklinglårfilé
  • 1.5 tsk
    sambal oelek

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Blanda saften från apelsinen med vatten,  olja,  kinesisk soja, pressade vitlöksklyftor, salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

3. Skala och skär morötter i cm breda strimlor. Finstrimla purjolöken,  spetskål och gul paprika.

4. Skala och finhacka ingefära och vitlöksklyftor. Banka den nedersta delen på citrongräset och skär den i cm stora bitar. Strimla kycklinglårfilén.

5. Hetta upp olja i pannan och bryn kycklingen i 4-5 min på medelhög värme. Krydda med salt. Tillsätt ingefäran, vitlöken, citrongräset och sambal oelek. Stek i ytterligare 1-2 min. Vänd ner de strimlade grönsakerna och fräs på hög värme i 3-4 min.

6. Blanda ner woksåsen i pannan och servera woken med riset.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Woksåsen (punkt 2) går bra att göra i förväg, ställ åt sidan fram till tillagning. Även grönsakerna (punkt 3) går bra att strimla i förväg, förvara i plastad bunke i kylen.

Tips! Har ni en liten stekpanna kan ni woka grönsakerna i omgångar (punkt 5).

4 portioner