40 min
1. Koka valfritt ris till 4 personer.
2. Blanda saften från apelsinen med vatten, olja, kinesisk soja, pressade vitlöksklyftor, salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
3. Skala och skär morötter i cm breda strimlor. Finstrimla purjolöken, spetskål och gul paprika.
4. Skala och finhacka ingefära och vitlöksklyftor. Banka den nedersta delen på citrongräset och skär den i cm stora bitar. Strimla kycklinglårfilén.
5. Hetta upp olja i pannan och bryn kycklingen i 4-5 min på medelhög värme. Krydda med salt. Tillsätt ingefäran, vitlöken, citrongräset och sambal oelek. Stek i ytterligare 1-2 min. Vänd ner de strimlade grönsakerna och fräs på hög värme i 3-4 min.
6. Blanda ner woksåsen i pannan och servera woken med riset.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.
Förbered: Woksåsen (punkt 2) går bra att göra i förväg, ställ åt sidan fram till tillagning. Även grönsakerna (punkt 3) går bra att strimla i förväg, förvara i plastad bunke i kylen.
Tips! Har ni en liten stekpanna kan ni woka grönsakerna i omgångar (punkt 5).
4 portioner