Hemköp

Pestopizza med jordärtskockor och karamelliserad rödlök

En makalöst god variant på den klassiska pizzan. Vegetarisk topping som består av pesto, jordärtskockor och karamelliserad lök. Smaklig måltid! 

 

45 min

Pestopizza med jordärtskockor och karamelliserad rödlök

Portioner: 4

Ingredienser

1 fp champinjoner (250 g)
1 fp jordärtskockor (250 g)
200 g rödlök (2-3 st)
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 fp pizzadeg (550 g)
1 burk pesto alla genovese (200 g)
1 fp riven prästost (150 g)
1 fp rucola (100 g)
1 päron
½ zucchini
1 fp kokta röda linser (290 g)
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
½ minivattenmelon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 230°.

2. Skiva champinjoner. Skrubba och skär jordärtskockor i tunna skivor. Klyfta rödlök. Hetta upp en stekpanna och torrstek svampen på hög värme i 3 min. Tillsätt smör, pressad vitlök, salt, svartpeppar och jordärtskockorna. Stek i ytterligare 2-3 min. Lägg åt sidan.

3. Smält ytterligare smör i pannan och bryn löken med balsamvinäger och socker på medelvärme ca 5 min.

4. Rulla ut pizzadegen på plåten. Fördela peston över pizzan. Strö över riven prästost och rucola. Fördela svampfräset och rödlöken ovanpå. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min.

5. Kärna ur päronet. Skär det och zucchinin i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna, sköljda kokta röda linser, rucola, olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.

6. Servera pizzan med salladen.

7. Efterrrätt: Skär minivattenmelon i klyftor och lägg på ett fat. Servera melonen efter maten.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Pizzan går att frysa men smakar bäst i matlådan inom 2-3 dagar efter tillagning, om det blir mat över.

Förbered: Champinjonerna (punkt 2) går bra att skära upp i förväg. Förvara på övertäckt fat i kylen. Jordärtskockorna blir lätt missfärgade om de skärs upp i förväg så vänta med dem tills det är dags för matlagning.