45 min
Portioner: 4
1 fp champinjoner (250 g)
1 fp jordärtskockor (250 g)
200 g rödlök (2-3 st)
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 fp pizzadeg (550 g)
1 burk pesto alla genovese (200 g)
1 fp riven prästost (150 g)
1 fp rucola (100 g)
1 päron
½ zucchini
1 fp kokta röda linser (290 g)
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
½ minivattenmelon
1. Sätt ugnen på 230°.
2. Skiva champinjoner. Skrubba och skär jordärtskockor i tunna skivor. Klyfta rödlök. Hetta upp en stekpanna och torrstek svampen på hög värme i 3 min. Tillsätt smör, pressad vitlök, salt, svartpeppar och jordärtskockorna. Stek i ytterligare 2-3 min. Lägg åt sidan.
3. Smält ytterligare smör i pannan och bryn löken med balsamvinäger och socker på medelvärme ca 5 min.
4. Rulla ut pizzadegen på plåten. Fördela peston över pizzan. Strö över riven prästost och rucola. Fördela svampfräset och rödlöken ovanpå. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min.
5. Kärna ur päronet. Skär det och zucchinin i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna, sköljda kokta röda linser, rucola, olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.
6. Servera pizzan med salladen.
7. Efterrrätt: Skär minivattenmelon i klyftor och lägg på ett fat. Servera melonen efter maten.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Pizzan går att frysa men smakar bäst i matlådan inom 2-3 dagar efter tillagning, om det blir mat över.
Förbered: Champinjonerna (punkt 2) går bra att skära upp i förväg. Förvara på övertäckt fat i kylen. Jordärtskockorna blir lätt missfärgade om de skärs upp i förväg så vänta med dem tills det är dags för matlagning.