Hemköp

Enkel vegolasagne med tomatsallad

Recept från Barnkassen v.35 (2017)

40 min

Enkel vegolasagne med tomatsallad

Portioner: 4

Ingredienser

200 g morötter (2-3 st)
1 zucchini
150 g gul lök (1-2 st)
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
½ dl tomatpuré
1 fp krossade tomater (390 g)
1 fp passerade tomater (390 g)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk oregano
1 fp cottage cheese (250 g)
1 fp färska lasagneplattor (200 g)
½ bit Grana padano (100 g)
½ romansallad
200 g tomater (2-3 st)
1 fp rädisor (125 g)
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Grönsakssås (traktörpanna + lock): Skala 200 g morötter (2-3 st). Grovriv morötterna och 1 zucchini. Finhacka 150 g gul lök (1-2 st).

3. Smält 1 msk smör i pannan och fräs grönsakerna, löken, 1 pressad vitlöksklyfta och ½ dl tomatpuré i ca 4-5 min på medelhög värme.

4. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 1 fp passerade tomater (390 g), 1 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 msk oregano, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i pannan. Låt puttra under lock i ca 5 min. Rör ner 1 fp cottage cheese (250 g) och låt allt bli varmt.

5. Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva grönsakssåsen med 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i formen. Börja och avsluta med sås. Grovriv ½ bit Grana padano (100 g) och strö över lasagnen. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.

6. Sallad (skål): Grovhacka ½ romansallad och skär 200 g tomater (2-3 st) i klyftor. Ansa och skär 1 fp rädisor (125 g) i tunna skivor. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

7. Servera lasagnen med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Lasagnen blir nästan ännu godare dagen efter och håller 3-4 dagar i kylen. Den går även utmärkt att frysa. Salladen bör ätas inom 1-2 dagar om det blir övar av den. Servera dressinen vid sidan av om ni tror att all sallad inte kommer gå åt.

Förbered: Lasagnen (punkt 2-5) går utmärkt att förbereda dagen innan och värma i ugnen ca 20 min i samband med middagen.

Hemköp chat icon