Parmesangratinerad rödspätta toppad med färsk basilika

Härlig rödspätta lagad i panna med parmesan och grädde. Perfekt som vardagsmiddag mitt i veckan!

40 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

233,65 kr

Parmesangratinerad rödspätta toppad med färsk basilika
  • 600 g

    rödspättafilé

  • 0.5 fp

    körsbärstomat

  • 100 g

    bananschalottenlök

  • 1 msk

    smör

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    citron

  • 4 port

    valfritt ris

  • 100 g

    parmesanost

  • 250 g

    broccoli

  • 1 kruka

    basilika

Ingredienser

  • 600 g

    rödspättafilé

  • 0.5 fp

    körsbärstomat

  • 100 g

    bananschalottenlök

  • 1 msk

    smör

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    citron

  • 4 port

    valfritt ris

  • 100 g

    parmesanost

  • 250 g

    broccoli

  • 1 kruka

    basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Ta fram rödspättafiléerna och krydda med salt och svartpeppar. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.

3. Klyfta körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken. Smält smör i stekpannan och stek löken och tomaterna på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vispgrädde, saften från citronen, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i 2-3 min.

4. Koka valfritt ris till 4 personer.

5. Grovriv osten. Häll den varma såsen över fiskrulladerna och toppa med den rivna osten. Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.

6. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka sedan broccolin i 3 min.

7. Skär citron i klyftor. Toppa den gratinerade fisken med basilika och servera med riset, broccolin och citronklyftorna.

Tips! Om ni inte använder all basilika så spara den i sin kruka. Den håller länge om det får vatten och solljus.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

233,65 kr

Köpklart recept för

233,65 kr