Hemköp

Parmesangratinerad rödspätta toppad med färsk basilika

Härlig rödspätta lagad i panna med parmesan och grädde. Perfekt som vardagsmiddag mitt i veckan!

40 min

Parmesangratinerad rödspätta toppad med färsk basilika

Ingredienser

  • 600 g
    rödspättafilé
  • 0.5 fp
    körsbärstomat
  • 100 g
    bananschalottenlök
  • 1 msk
    smör
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 st
    citron
  • 4 port
    valfritt ris
  • 100 g
    parmesanost
  • 250 g
    broccoli
  • 1 kruka
    basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Ta fram rödspättafiléerna och krydda med salt och svartpeppar. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.

3. Klyfta körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken. Smält smör i stekpannan och stek löken och tomaterna på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vispgrädde, saften från citronen, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i 2-3 min.

4. Koka valfritt ris till 4 personer.

5. Grovriv osten. Häll den varma såsen över fiskrulladerna och toppa med den rivna osten. Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.

6. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka sedan broccolin i 3 min.

7. Skär citron i klyftor. Toppa den gratinerade fisken med basilika och servera med riset, broccolin och citronklyftorna.

Tips! Om ni inte använder all basilika så spara den i sin kruka. Den håller länge om det får vatten och solljus.

4 portioner

Hemköp chat icon