Härlig rödspätta lagad i panna med parmesan och grädde. Perfekt som vardagsmiddag mitt i veckan!
40 min
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta fram rödspättafiléerna och krydda med salt och svartpeppar. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.
3. Klyfta körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken. Smält smör i stekpannan och stek löken och tomaterna på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vispgrädde, saften från citronen, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i 2-3 min.
4. Koka valfritt ris till 4 personer.
5. Grovriv osten. Häll den varma såsen över fiskrulladerna och toppa med den rivna osten. Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.
6. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka sedan broccolin i 3 min.
7. Skär citron i klyftor. Toppa den gratinerade fisken med basilika och servera med riset, broccolin och citronklyftorna.
Tips! Om ni inte använder all basilika så spara den i sin kruka. Den håller länge om det får vatten och solljus.
4 portioner