Härlig rödspätta lagad i panna med parmesan och grädde. Perfekt som vardagsmiddag mitt i veckan!
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
233,65 kr
600 g
rödspättafilé
0.5 fp
körsbärstomat
100 g
bananschalottenlök
1 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 st
citron
4 port
valfritt ris
100 g
parmesanost
250 g
broccoli
1 kruka
basilika
600 g
rödspättafilé
0.5 fp
körsbärstomat
100 g
bananschalottenlök
1 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 st
citron
4 port
valfritt ris
100 g
parmesanost
250 g
broccoli
1 kruka
basilika
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta fram rödspättafiléerna och krydda med salt och svartpeppar. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.
3. Klyfta körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken. Smält smör i stekpannan och stek löken och tomaterna på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vispgrädde, saften från citronen, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i 2-3 min.
4. Koka valfritt ris till 4 personer.
5. Grovriv osten. Häll den varma såsen över fiskrulladerna och toppa med den rivna osten. Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.
6. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka sedan broccolin i 3 min.
7. Skär citron i klyftor. Toppa den gratinerade fisken med basilika och servera med riset, broccolin och citronklyftorna.
Tips! Om ni inte använder all basilika så spara den i sin kruka. Den håller länge om det får vatten och solljus.
Köpklart recept för totalt
233,65 kr
Köpklart recept för
233,65 kr