Parmesangratinerad rödspätta toppad med färsk basilika
Härlig rödspätta lagad i panna med parmesan och grädde. Perfekt som vardagsmiddag mitt i veckan!
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
180,60 kr
600 g
rödspättafilé
0.5 fp
körsbärstomat
100 g
bananschalottenlök
1 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 st
citron
4 port
valfritt ris
100 g
parmesanost
250 g
broccoli
1 kruka
basilika
Ingredienser
600 g
rödspättafilé
0.5 fp
körsbärstomat
100 g
bananschalottenlök
1 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 st
citron
4 port
valfritt ris
100 g
parmesanost
250 g
broccoli
1 kruka
basilika
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta fram rödspättafiléerna och krydda med salt och svartpeppar. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.
3. Klyfta körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken. Smält smör i stekpannan och stek löken och tomaterna på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vispgrädde, saften från citronen, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i 2-3 min.
4. Koka valfritt ris till 4 personer.
5. Grovriv osten. Häll den varma såsen över fiskrulladerna och toppa med den rivna osten. Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.
6. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka sedan broccolin i 3 min.
7. Skär citron i klyftor. Toppa den gratinerade fisken med basilika och servera med riset, broccolin och citronklyftorna.
Tips! Om ni inte använder all basilika så spara den i sin kruka. Den håller länge om det får vatten och solljus.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
180,60 kr
Köpklart recept för
180,60 kr