En enkel och snabb italiensk pasta, med kyckling och massa goda grönsaker som fänkål, purjolök och zucchini.
Servera med riven Grana Padano och sallad.
30 min
1. Koka upp 3 liter vatten med salt i en kastrull.
2. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skär zucchini i tunna halvmånar.
3. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och bryn grönsakerna på medelhög värme ca 5 min. Skär under tiden kycklingfilé i 3 bitar vardera på längden. Krydda kycklingen med salt och tillsätt i pannan. Stek i ytterligare 3 min.
4. Tillsätt pastasås, vispgrädde, vatten, salt och svartpeppar i pannan. Låt puttra under lock på medelvärme ca 8 min.
5. Koka valfri pasta till 4 personer.
6. Servera kycklingsåsen med pastan och toppa med riven Grana padano och salladsmix. Smaklig måltid!
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt går bra att frysa in om det blir mat över.
Förbered: Grönsakerna (punkt 2) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.
Tips! Att använda sig av färdiga pastasåser är en smart genväg i köket. Tillsätt grönsaker och protein så har du en snabb, god och nyttig middag.
4 portioner