Hemköp

Italiensk kycklingpasta primavera med fänkål

En enkel och snabb italiensk pasta, med kyckling och massa goda grönsaker som fänkål, purjolök och zucchini.
Servera med riven Grana Padano och sallad. 

30 min

Italiensk kycklingpasta primavera med fänkål

Ingredienser

  • 1 st
    fänkål
  • 0.5 st
    purjolök
  • 0.5 st
    zucchini
  • 1 msk
    olivolja
  • 500 g
    kycklingfilé
  • 1 burk
    pastasås primavera (400 ml)
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 4 port
    valfri pasta
  • 50 g
    riven Grana Padano
  • 35 g
    salladsmix

Gör så här

1. Koka upp 3 liter vatten med salt i en kastrull.

2. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skär zucchini i tunna halvmånar.

3. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och bryn grönsakerna på medelhög värme ca 5 min. Skär under tiden kycklingfilé i 3 bitar vardera på längden. Krydda kycklingen med salt och tillsätt i pannan. Stek i ytterligare 3 min.

4. Tillsätt pastasås, vispgrädde, vatten, salt och svartpeppar i pannan. Låt puttra under lock på medelvärme ca 8 min.

5. Koka valfri pasta till 4 personer.

6. Servera kycklingsåsen med pastan och toppa med riven Grana padano och salladsmix. Smaklig måltid!

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt går bra att frysa in om det blir mat över.

Förbered: Grönsakerna (punkt 2) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Att använda sig av färdiga pastasåser är en smart genväg i köket. Tillsätt grönsaker och protein så har du en snabb, god och nyttig middag.

4 portioner

Hemköp chat icon