Hemköp

Spaghetti Carbonara med färsk babyspenat

Recept från Barnkassen v.36 (2017)

20 min

Spaghetti Carbonara med färsk babyspenat

Portioner: 4

Ingredienser

½ gurka
½ röd paprika
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 avokado
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
ca 350 g spaghetti
50 g gul lök (½-1 st)
1 fp bacon (140 g)
1 ½ dl vispgrädde
1 fp riven prästost (150 g)
1 fp babyspenat (70 g)
1 fp smörgåskrasse (50 g)

Gör så här

1. Spaghetti (stor kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Grönsaker (skål): Tärna ½ gurka och ½ röd paprika. Skär 1 fp körsbärstomater (250 g) i klyftor. Halvera, kärna ur och skär 1 avokado i mindre bitar. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Koka spaghetti till 4 personer (ca 350 g).

4. Bacon och lök (stekpanna): Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Strimla 1 fp bacon (140 g). Hetta upp stekpannan och stek baconet på medelvärme i 3 min. Tillsätt löken och fräs i ytterligare 4 min.

5. Häll av vattnet från spaghettin. Blanda ner 1 ½ dl vispgrädde, ½ fp riven prästost (75 g), baconet, löken, ½ tsk svartpeppar och 1 fp babyspenat (70 g) i spaghettin.

6. Klipp 1 fp smörgåskasse (50 g) över spaghetti carbonaran och servera med grönsakerna. Toppa med ½ fp riven prästost (75 g).

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här maträtten passar bäst att ätas inom 2-3 dagar efter tillagning om det blir mat över. Pastan går bra att frysa.

Förbered: Grönsakerna (punkt 2) kan skäras i förväg (förutom avokadon) och blandas med dressingen. Förvara i kylen.

Tips! Om barnen inte tycker om varm babyspenat går det utmärkt att blanda babyspenaten med spaghettin direkt på tallriken och låta barnen få den vid sidan av istället.

Hemköp chat icon