Hemköp

Fish and chips med coleslaw

Recept från Vardagskassen v.37

40 min

Fish and chips med coleslaw

Portioner: 4

Ingredienser

200 g potatis
400 g palsternacka
1 bit kålrot (300 g)
2 msk olivolja
150 g morötter (1-2 st)
1 bit vitkål (400 g)
3 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1 ½ dl ströbröd
½ dl vetemjöl
ca 600 g torskfilé
1 msk smör
½ gurka

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Rotfrukter (ugnsplåt): Skär 200 g potatis, 400 g palsternacka och 1 bit kålrot (300 g) i 1 cm breda stavar. Fördela rotsakerna på plåten och ringla över 2 msk olivolja, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i ca 30 min.

3. Coleslaw (skål): Skala och grovriv 150 g morötter (1-2 st). Finstrimla 1 bit vitkål (400 g). Blanda 2 dl gräddfil, 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen. Tillsätt vitkålen och morötterna och blanda runt.

4. Panering (2 tallrikar + stekpanna): Häll 1 dl gräddfil i den ena tallriken. Blanda 1 ½ dl ströbröd, ½ dl vetemjöl, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i den andra tallriken. Skär ca 600 g torskfilé i 5 cm stora bitar, vänd bitarna först i gräddfilen och sedan i ströbrödsblandningen.

5. Smält 1 msk smör i stekpannan och stek fiskbitarna i två omgångar på medelhög värme, ca 3 min/sida. Lägg bitarna på ett övertäckt fat allt eftersom de blir klara.

6. Skär ½ gurka i 1 cm breda stavar.

7. Servera fisken med rotsakerna, coleslawn och gurkstavarna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över äts den med fördel inom 1-2 dagar efter tillagning. Coleslawen håller i 3-4 dagar efter tillagning.

Förbered: Coleslawen (punkt 3) går att förbereda dagen innan. Förvara övertäckt i kylen.

Hemköp chat icon