Asiatiska köttbullar och nudelsallad toppad med sesamfrön

Ljuvligt goda köttbullar med asiatiska smaker i kombination med den kryddstarka nudelsalladen utgör en perfekt kombination. En spännande variant på våra klassiska köttbullar, helt enkelt. Rätten toppas med rostade sesamfrön och koriander.

40 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

453,02 kr

Asiatiska köttbullar och nudelsallad toppad med sesamfrön
  • 1 st

    röd paprika

  • 150 g

    morot (1-2 st)

  • 0.5 st

    rättika (150 g)

  • 0.5 påse

    babyspenat (32 g)

  • 1 kruka

    koriander

  • 1 fp

    sesamfrö (38 g)

  • 180 g

    risnudlar

  • 0.5 dl

    ströbröd

  • 0.5 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    lök

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    ägg

  • 2.5 tsk

    ingefära, malen

  • 1 tsk

    kinesisk soja

  • 3 msk

    olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    sambal

  • 1 tsk

    flytande honung

  • 1 st

    lime

Ingredienser

  • 1 st

    röd paprika

  • 150 g

    morot (1-2 st)

  • 0.5 st

    rättika (150 g)

  • 0.5 påse

    babyspenat (32 g)

  • 1 kruka

    koriander

  • 1 fp

    sesamfrö (38 g)

  • 180 g

    risnudlar

  • 0.5 dl

    ströbröd

  • 0.5 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    lök

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    ägg

  • 2.5 tsk

    ingefära, malen

  • 1 tsk

    kinesisk soja

  • 3 msk

    olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    sambal

  • 1 tsk

    flytande honung

  • 1 st

    lime

Gör så här

1. Strimla röd paprika. Skala och skär morötter och rättika i tunna stavar. Skölj babyspenat. Lägg alla grönsaker på ett fat. Hacka koriandern och lägg lägg i en skål.

2. Hetta upp stekpannan och torrosta sesamfrön på medelhög värme under omrörning i ca 3 min. Lägg åt sidan.

3. Koka upp vatten med salt i kastrullen. Tillaga risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Blanda ströbröd, vispgrädde och vatten. Finhacka gul lök. Tillsätt löken, nötfärs, ägg, ingefära, kinesisk soja och svartpeppar till ströbrödsblandningen. Blanda och forma färssmeten till ca 20 köttbullar.

5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttbullarna runtom på medelhög värme, ca 10 min. Lägg köttbullarna på ett fat.

6. Blanda neutral olja, pressad vitlöksk, sambal oelek, ingefära, salt, flytande honung och limesaft i en skål. 

7. Hetta upp stekpannan som köttbullarna stektes i. Blanda nudlarna med dressingen och grönsakerna (förutom koriandern) i pannan och låt allt bli ljummet, ca 1 min. Toppa med köttbullarna, sesamfröna, koriandern och servera!

Tips! Om det är någon i familjen som har svårt för blandade sallader, servera grönsakerna, koriandern, dressingen och nudlarna var för sig. Sedan kan varje person blanda sin egen sallad på tallriken med det man vill ha.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

453,02 kr

Köpklart recept för

453,02 kr