Saftiga och goda veggo-biffar baserade på morot, palsternacka och den härliga cypriotiska osten halloumi Morots- och halloumibiffarna serveras med hummus och bulgur.
30 min
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala och grovriv morötterna, palsternackan och halloumin.
3. Blanda morötterna, palsternackan, halloumin, ägg, ströbröd, chilipulver, salt och svartpeppar i bunken. Forma smeten till 8 biffar (med oljade händer) och lägg på plåten. Pensla biffarna med olja och stek i mitten av ugnen i 15-20 min.
4. Koka valfritt gryn till 4 personer (gärna bulgur).
5. Blanda kikärtor, vatten, vitvinsvinäger och olja i en bunke. Tillsätt pressad vitlöksklyfta, spiskummin, salt och svartpeppar. Mixa till en kräm.
6. Grovhacka romansallad. Hyvla gurkan på längden. Halvera körsbärstomater. Tärna den gula paprikan. Blanda alla grönsakerna i skålen.
7. Ta fram turkisk yoghurt.
8. Servera biffarna med grynen, hummusen, salladen och en klick yoghurt.
Tips! Vill du testa att göra biffarna med andra rotfrukter framöver går det utmärkt att använda kålrot eller rotselleri!
4 portioner