Hemköp

”Chicken tikka masala” med kall ingefärssås och mangosallad

Recept från Vardagskassen v.39 (2017)

30 min

”Chicken tikka masala” med kall ingefärssås och mangosallad

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt ris
50 g gul lök (½-1 st)
300 g kålrot
1 röd chili
½ dl neutral olja
3 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
½ msk + 1 tsk ingefära
1 tsk chilipulver
½ tsk kanel
ca 600 g kycklinglårfilé
1 fp krossade tomater (390 g)
½ dl vispgrädde
1 lime
2 dl turkisk yoghurt
½ gurka
1 mango
½ kruksallad
1 msk olivolja

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Gryta (gryta + lock): Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Skala och skär 300 g kålrot i 2 cm stora bitar. Kärna ur och hacka 1 röd chili. Hetta upp ½ dl neutral olja i pannan och bryn 3 pressade vitlöksklyftor, löken, kålroten, 1 msk spiskummin, ½ msk ingefära, 1 tsk chilipulver och ½ tsk kanel i grytan på medelhög värme ca 2 min.

3. Gnid in ca 600 g kycklinglårfilé med ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Tillsätt kycklingen i grytan och bryn ytterligare ca 4 min. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 1 dl vatten, ½ dl vispgrädde, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i grytan. Låt alltihop puttra under lock ca 15 min.

4. Ingefärssås (skål): Blanda saften från ½ lime med 2 dl turkisk yoghurt, 1 tsk ingefära, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

5. Sallad (skål): Tärna ½ gurka. Skala, kärna ur och tärna 1 mango. Hacka ½ kruksallad. Blanda allt i skålen med 1 msk olivolja, saften från ½ lime och 1 krm salt.

6. Servera kycklinggrytan med riset, ingefärssåsen och salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten

2–3 dagar i kylen. Allt utom salladen går utmärkt att frysa in.

Förbered: Ingefärssåsen (punkt 4) går bra att förbereda och förvara i övertäckt skål i kylen.

Tips! Plocka fram alla torrvaror och grönsaker kvällen före så kommer du snabbare igång med matlagningen.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon