Hemköp

Kyckling i currysås med äpple och plockgrönsaker

Recept från Barnkassen v.39 (2017)

30 min

Kyckling i currysås med äpple och plockgrönsaker

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt ris
1 äpple
50 g gul lök (½-1 st)
2 msk smör
2 tsk curry
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk buljongpulver
¾ msk majsstärkelse
ca 600 g kycklinglårfilé
1 kålrabbi
250 g morötter (3-4 st)
½ röd paprika

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Currysås (kastrull): Finhacka ½ äpple och 50 g gul lök (½-1 st). Smält 1 msk smör i kastrullen och fräs äpplet, löken och 2 tsk curry på medelvärme i 5 min. Tillsätt 2 dl mjölk, 2 dl vispgrädde, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) och ½ tsk salt. Koka upp och låt såsen puttra i 2 min. Rör ut ¾ msk majsstärkelse i 3 msk kallt vatten och tillsätt i såsen. Puttra i ytterligare 1 min.

3. Kyckling i currysås (traktörpanna med lock): Krydda ca 600 g kycklinglårfilé med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i pannan och bryn kycklingen på hög värme i 1 min/sida. Häll över såsen och låt kycklingen puttra under lock i ca 10 min.

4. Grönsaker & äpple (fat): Skala och skär 1 kålrabbi och 250 g morötter (3-4 st) i stavar. Skär ½ röd paprika i stavar. Skär ½ äpple i tunna klyftor. Lägg grönsakerna på fatet.

5. Servera kycklingen i currysåsen med riset, grönsakerna och äpplet.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Kycklingen i currysåsen och riset går utmärkt att frysa in. I övrigt håller matärtten 2-3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Currysåsen (punkt 2) går bra att göra i förväg. Kyl ner den och förvara i kylen. När det är dags för tillagning, värm på såsen och häll den över kycklingen såsom anges i punkt 3.

Hemköp chat icon