Hemköp

Pasta pesto med ugnsrostade körsbärskvisttomater och mozzarella

Snabblagad vegetarisk pasta med egengjord pesto och ugnsrostade grönsaker. Riven färsk mozarella sätter pricken över i:et i denna fantastiska pastarätt! 

30 min

Pasta pesto med ugnsrostade körsbärskvisttomater och mozzarella

Ingredienser

  • 1 st
    zucchini
  • 100 g
    rödlök (1-2 st)
  • 250 g
    broccoli
  • 1 paket
    körsbärskvisttomater (400g)
  • 3 dl
    olivolja (2 msk + 1 dl)
  • 1 kruka
    basilika
  • 100 g
    solroskärnor
  • 50 g
    riven grana padano (50 g)
  • 1 st
    citron
  • 350 g
    pennepasta
  • 1 fp
    mozzarella

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka upp 3 liter vatten med salt i en kastrull. 

3. Skär zucchini i 1 cm breda slantar. Klyfta rödlök. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg alla grönsakerna och körsbärskvisttomater på en plåt. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.

4. Grovhacka basilika och lägg i en bunke. Tillsätt solroskärnor, riven Grana padano, saften från citron, olivolja och salt i bunken. Mixa till en kräm med mixerstav.

5. Koka ca 350 g pennepasta till 4 personer. Häll av, men spara ½-1 dl av pastavattnet.

6. Riv mozzarella i mindre bitar. Blanda peston och mozzarellan med den nykokta pastan, späd med pastavattnet om det är svårt att blanda peston med pastan.

7. Servera pestopastan med de rostade grönsakerna.

Tips! Vi har i detta recept valt att göra en mildare pesto utan vitlök, men det går självklart bra att pressa i en klyfta om man vill ha den lite fylligare i smaken.

4 portioner

112,52 kr
Hemköp chat icon