Quinoa- och sötpotatissallad med pumpakärnor och aioli

Matig och god vegetarisk sallad som baseras på quinoa, sötpotatis och kikärtor. Den egengjorda aiolin sätter pricken över i:et. Smaklig måltid! 

40 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

166,80 kr

Quinoa- och sötpotatissallad med pumpakärnor och aioli
  • 0.5 fp

    quinoa (250 g)

  • 600 g

    sötpotatis

  • 250 g

    broccoli

  • 150 g

    rödlök (2-3 st)

  • 1 fp

    kikärtor, förkokta (230 g)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 1 tsk

    chilipulver

  • 50 g

    pumpakärnor

  • 1 st

    ägg

  • 2 dl

    neutral olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 påse

    babyspenat (65 g)

  • 1 st

    lime

Ingredienser

  • 0.5 fp

    quinoa (250 g)

  • 600 g

    sötpotatis

  • 250 g

    broccoli

  • 150 g

    rödlök (2-3 st)

  • 1 fp

    kikärtor, förkokta (230 g)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 1 tsk

    chilipulver

  • 50 g

    pumpakärnor

  • 1 st

    ägg

  • 2 dl

    neutral olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 påse

    babyspenat (65 g)

  • 1 st

    lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka quinoa till 4 personer.

3. Skala och skär sötpotatis i 3 cm stora bitar. Skär broccoli i bitar. Klyfta rödlök. Blanda grönsakerna och avrunna kikärtor med olivolja, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Strö över pumpakärnor när halva tiden återstår.

4. Knäck ägg i en bunke. Tillsätt neutral olja, pressad vitlöksklyfta, dijonsenap,vitvinsvinäger, salt och svartpeppar. Sätt ner mixerstaven i botten och mixa till en kräm, ca 15 sek.

5. Tärna gurka. Skölj babyspenat. Blanda gurkan och spenaten med quinoan, ugnsgrönsakerna och saften från lime på fatet.

6. Servera salladen med aiolin.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller i 2–3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Aiolin (punkt 4) går bra att göra i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Quinoa är ett bra alternativ om man vill ha ett glutenfritt gryn som är rikt på protein. Quinoan håller länge i skafferiet och kan användas på samma sätt som ris.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

166,80 kr

Köpklart recept för

166,80 kr