Hemköp

Quinoa- och sötpotatissallad med pumpakärnor och aioli

Matig och god vegetarisk sallad som baseras på quinoa, sötpotatis och kikärtor. Den egengjorda aiolin sätter pricken över i:et. Smaklig måltid! 

40 min

Quinoa- och sötpotatissallad med pumpakärnor och aioli

Ingredienser

  • 0.5 fp
    quinoa (250 g)
  • 600 g
    sötpotatis
  • 250 g
    broccoli
  • 150 g
    rödlök (2-3 st)
  • 1 fp
    kikärtor, förkokta (230 g)
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 50 g
    pumpakärnor
  • 1 st
    ägg
  • 2 dl
    neutral olja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 påse
    babyspenat (65 g)
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka quinoa till 4 personer.

3. Skala och skär sötpotatis i 3 cm stora bitar. Skär broccoli i bitar. Klyfta rödlök. Blanda grönsakerna och avrunna kikärtor med olivolja, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Strö över pumpakärnor när halva tiden återstår.

4. Knäck ägg i en bunke. Tillsätt neutral olja, pressad vitlöksklyfta, dijonsenap,vitvinsvinäger, salt och svartpeppar. Sätt ner mixerstaven i botten och mixa till en kräm, ca 15 sek.

5. Tärna gurka. Skölj babyspenat. Blanda gurkan och spenaten med quinoan, ugnsgrönsakerna och saften från lime på fatet.

6. Servera salladen med aiolin.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller i 2–3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Aiolin (punkt 4) går bra att göra i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Quinoa är ett bra alternativ om man vill ha ett glutenfritt gryn som är rikt på protein. Quinoan håller länge i skafferiet och kan användas på samma sätt som ris.

4 portioner

129,44 kr
Hemköp chat icon