En underbar vegetarisk vardagsmiddag. Laga en gratäng med tortellini, champinjoner, zucchini och cremé fraiche. Använder du färsk tortellini går rätten till och med ännu snabbare att laga!
40 min
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Torrstek svampen på hög värme i kastrullen ca 4 min. Tillsätt smör, löken, pressade vitlöksklyftor och tomatpuré. Bryn på medelhög värme. Hacka salvian och lägg åt sidan.
3. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche, mjölk, salvian, timjan, oregano, salt och svartpeppar i kastrullen. Låt puttra ca 3 min.
4. Blanda tortellinipasta med tomatsåsen i en ugnsform. Skär zucchini i tunna slantar och fördela ovanpå. Riv mozzarella i mindre bitar och fördela överst. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min (eller 10 om du använder färsk tortellini).
5. Skala och tärna apelsinen. Skala och hyvla morötter till remsor och tärna gurkan. Skölj linserna. Blanda alltihop med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i en skål.
6. Servera tortellinigratängen med salladen.
Tips! Rör inte i kastrullen för mycket när ni torrsteker champinjonerna. De börjar då koka istället för brynas.
4 portioner