40 min
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg ut bacon i formen, ställ in i mitten av ugnen och tillaga i ca 10 min. Ta ut formen och lägg baconet åt sidan på en tallrik.
3. Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Blanda vetemjöl och salt i bunken. Tillsätt mjölk och ägg och vispa smeten slät. Blanda ner palsternackan och purjolöken i smeten.
4. Häll smeten i formen med papper och baka i mitten av ugnen i 20–25 min.
5. Blanda kålmixen i en skål. Ringla över olivolja och massera kålen med oljan i ca 1 min. Skala och riv 1 rött äpple. Tillsätt äpplet, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen med råkosten.
6. Skär gurka i stavar.
7. Toppa ugnspannkakan med baconet och servera med råkostsalladen, gurkan och lingonsylt.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Pannkakan går också bra att frysa in. Lingon som blir över håller länge i kylen.
Förbered: Råkostsalladen (punkt 5) går bra att förbereda och förvara i övertäckt bunke i kylen. Vänta dock med att riva ner äpplet.
4 portioner