Hemköp

Ugnspannkaka med lingon, råkostsallad och knaprigt bacon

40 min

Ugnspannkaka med lingon, råkostsallad och knaprigt bacon

Ingredienser

  • 1 fp
    bacon
  • 300 g
    palsternacka
  • 0.5 st
    purjolök
  • 2.5 dl
    vetemjöl
  • 4 dl
    mjölk
  • 6 st
    ägg
  • 400 g
    kålmix Vitkål & morötter
  • 0.5 msk
    olivolja
  • 1 st
    äpple
  • 0.5 msk
    vitvinsvinäger
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 burk
    lingonsylt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Lägg ut bacon i formen, ställ in i mitten av ugnen och tillaga i ca 10 min. Ta ut formen och lägg baconet åt sidan på en tallrik.

3. Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Blanda vetemjöl och salt i bunken. Tillsätt mjölk och ägg och vispa smeten slät. Blanda ner palsternackan och purjolöken i smeten.

4. Häll smeten i formen med papper och baka i mitten av ugnen i 20–25 min.

5. Blanda kålmixen i en skål. Ringla över olivolja och massera kålen med oljan i ca 1 min. Skala och riv 1 rött äpple. Tillsätt äpplet, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen med råkosten.

6. Skär gurka i stavar.

7. Toppa ugnspannkakan med baconet och servera med råkostsalladen, gurkan och lingonsylt.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Pannkakan går också bra att frysa in. Lingon som blir över håller länge i kylen.

Förbered: Råkostsalladen (punkt 5) går bra att förbereda och förvara i övertäckt bunke i kylen. Vänta dock med att riva ner äpplet.

4 portioner

100,07 kr
Hemköp chat icon