Hemköp

Gratinerad kolja med mild ajvar relish och knapriga grönsaker

Recept från Barnkassen v.42

30 min

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt ris
ca 600 g koljafilé
300 g mild ajvar relish
1 dl vispgrädde
½ fp riven ost (75 g)
200 g gula morötter (2-3 st)
1 kålrabbi
½ gurka

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka valfritt ris till 4 personer.

3. Kolja (ugnsform 20 x 30 cm + bunke): Lägg ca 600 g koljafilé i formen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda 300 g mild ajvar relish och 1 dl vispgrädde i bunken. Fördela blandningen över fisken och toppa med ½ fp riven ost (75 g). Gratinera fisken i mitten av ugnen i 15-17 min.

4. Grönsaker (tallrik): Skala och skär 200 g gula morötter (2-3 st), 1 kålrabbi och ½ gurka i stavar. Lägg på fatet.

5. Servera den gratinerade fisken med riset och grönsakerna.

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka valfritt ris till 4 personer.

3. Kolja (ugnsform 20 x 30 cm + bunke): Lägg ca 600 g koljafilé i formen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda 300 g mild ajvar relish och 1 dl vispgrädde i bunken. Fördela blandningen över fisken och toppa med ½ fp riven ost (75 g). Gratinera fisken i mitten av ugnen i 15-17 min.

4. Grönsaker (tallrik): Skala och skär 200 g gula morötter (2-3 st), 1 kålrabbi och ½ gurka i stavar. Lägg på fatet.

5. Servera den gratinerade fisken med riset och grönsakerna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här rätten passar bäst att ätas inom 2-3 dagar efter tillagning om det blir mat över.

Förbered: Grönsakerna (punkt 4) kan skäras i förväg och förvaras på en tallrik med plast över tills det är dags för servering.

Tips! Om ni gillar hetta i maten kan ni tillsätta 1 tsk sambal oelek i ajvarblandningen innan den fördelas på fisken.