Hemköp

Kryddiga kalkonbiffar med tomatsalsa och yoghurtsås

Recept från Barnkassen v.42

40 min

Kryddiga kalkonbiffar med tomatsalsa och yoghurtsås

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt gryn
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ca 500 g kalkonfärs
1 ägg
2 ½ msk olivolja
300 g tomater (3-4 st)
50 g rödlök (½-1 st)
½ gurka
1 fp majs (150 g)
1 lime
1 fp smörgåskrasse (50 g)
2 dl turkisk yoghurt
50 g mild ajvar relish

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka valfritt gryn till 4 personer.

3. Kalkonbiffar (bunke + stekpanna + ugnsform 20 x 30 cm): Blanda ½ dl ströbröd med 1 dl mjölk i bunken. TIllsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk chilipulver, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillsätt ca 500 g kalkonfärs och 1 ägg. Blanda och forma färssmeten till 4 biffar.

4. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 1-2 min/sida. Lägg över biffarna i formen och stek i mitten av ugnen, ca 15 min.

5. Tomatsalsa (skål): Finhacka 300 g tomater (3-4 st) och 50 g rödlök (½-1 st). Tärna ½ gurka. Blanda allt i skålen med 1 fp avrunnen majs (150 g). Ringla över 1 ½ msk olivolja, saften från 1 lime, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Klipp över 1 fp smörgåskrasse (50 g).

6. Sås (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt med 50 g mild ajvar relish och 1 krm salt i skålen.

7. Servera kalkonbiffarna med grynen, tomatsalsan och yoghurtsåsen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Kalkonbiffarna och grynen går utmärkt att frysa in om det blir mat över. Salsan och såsen håller 2-3 dagar i kylen.

Förbered: Salsan (punkt 5) går bra att göra i förväg, men vänta med att klippa över krassen tills det är dags för servering. Även såsen (punkt 6) går bra att göra i förväg. Förvara i övertäckta skålar i kylen.

Tips! Tycker barnen bättre om att äta grönsakerna var för sig, går det givetvis bra att servera dem så.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon