Hemköp
SvgIconSearch

Torsk med äggsås, gräslök och krispig broccoli

Recept från Vardagskassen v.42

SvgIconTime30 min
Torsk med äggsås, gräslök och krispig broccoli
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

900 g potatis
6 ägg
250 g broccoli
300 g morötter (3-4 st)
1 ½ msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger
1 silverlök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 krm vitpeppar
ca 600 g torskfilé
1 fp gräslök (20 g)

Gör så här

1. Potatis (kastrull): Skala och koka 900 g potatis.

2. Ägg (kastrull): Koka upp 1 l vatten i kastrullen. Lägg ner 6 ägg och koka i 7 min. Spola äggen i kallt vatten.

3. Broccolisallad (skål): Skär 250 g broccoli i mindre bitar och buketter. Skala och grovriv 300 g morötter (3-4 st). Blanda broccolin, morötterna, 1 ½ msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

4. Torsk + sås (traktörpanna + lock): Finhacka 1 silverlök. Smält 2 msk smör i pannan och bryn löken i 2 min på medelvärme. Strö över 1 msk vetemjöl och vispa ner 2 ½ dl mjölk och 1 dl vispgrädde i pannan. Krydda med 2 krm vitpeppar och ½ tsk salt. Låt puttra på medelvärme i ca 3 min, tills såsen tjocknar.

5. Krydda ca 600 g torskfilé med ½ tsk salt. Lägg ner torsken i såsen och låt sjuda ca 6 min under lock.

6. Skala och hacka de kokta äggen. Strö ägghacket över torsken i pannan. Klipp över 1 fp gräslök (20 g).

7. Servera torsken i äggsåsen med den kokta potatisen och broccolisalladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt smakar som bäst om den äts upp samma dag som den tillagas men håller 2-3 dagar i kylen.

Förbered: Äggen (punkt 2) kan kokas i förväg. Förvara i kylen och ta fram när du börjar laga mat så hinner de bli rumstempererade.

Tips! När man kokar äggen i 7 min får de en krämig och lite rinnig gula, om du hellre vill ha en fast gula går det bra att öka koktiden till 10 min.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon