Hemköp

Biffar med rostad potatis, fetaostsås och melonsallad

Recept från Barnkassen, vecka 43 (2017)

30 min

Biffar med rostad potatis, fetaostsås och melonsallad

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg potatis
3 msk olivolja
½ gurka
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 honungsmelon
50 g rödlök (½-1 st)
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1 tsk timjan
1 msk smör
1 fp fetaost (150 g)
1 dl gräddfil

Gör så här

1. Rostad potatis (ugnsplåt med bakplåtspapper): Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär 1 kg potatis i 2 cm breda klyftor. Lägg potatisen på plåten och blanda med 2 msk olivolja, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 25 min. Rör om då och då.

2. Sallad (stor skål): Tärna ½ gurka och halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Halvera, kärna ur och skär 1 honungsmelon i små bitar. Skär 50 g rödlök (½-1 st) i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna och melonen i skålen. Ringla över 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Biffar (bunke + stekpanna): Blanda ½ dl ströbröd med 1 dl mjölk i bunken. Tillsätt ca 500 g blandfärs, 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda om och forma färssmeten till 8 biffar.

4. Smält 1 msk smör i stekpannan och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.

5. Fetaostsås (skål): Blanda 1 fp smulad fetaost (150 g), 1 dl gräddfil, 1 msk vatten och 1 krm svartpeppar i skålen.

6. Servera biffarna med den rostade potatisen, fetaostsåsen och melonsalladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 3-4 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Gör salladen (punkt 2) i förväg och förvara odressad i kylen fram till servering.

Tips! Om barnen inte tycker om rödlök i sallad, servera den vid sidan av.

Hemköp chat icon