Hemköp

Asiatisk wok med nudlar och ananas

Recept från Barnkassen v.44 (2017)

40 min

Asiatisk wok med nudlar och ananas

Portioner: 4

Ingredienser

1 röd chili
4 msk neutral olja
2 msk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
1 ½ tsk ingefära
250 g morötter (2-3 st)
250 g broccoli
150 g rödlök (1-2 st)
ca 600 g kycklinglårfilé
1 fp äggnudlar (200 g)
1 fp pumpakärnor (50 g)
1 fp ananas (220 g)
1 lime

Gör så här

1. Woksås (liten skål): Kärna ur och finhacka 1 röd chili. Blanda chilin med ½ dl vatten, 3 msk neutral olja, 2 msk kinesisk soja, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 ½ tsk ingefära, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

2. Grönsaker och kycklinglårfilé: Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i smala strimlor och 250 g broccoli i buketter och bitar. Skär 150 g rödlök (1-2 st) i 1 cm breda klyftor och ca 600 g kycklinglårfilé i 2 cm breda strimlor. Krydda kycklingen med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Koka 1 fp äggnudlar (200 g) enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Pumpakärnor (stekpanna + liten bunke): Hetta upp pannan och torrosta 1 fp pumpakärnor (50 g) på medelhög värme i ca 3 min under omrörning (utan att de bränns vid). Lägg kärnorna i bunken.

5. Wok (stekpanna + bunke): Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek kycklingen på hög värme i ca 4 min. Lägg över i bunken. Tillsätt grönsakerna i pannan och stek ytterligare 4-5 min. Skär 1 fp avrunnen ananas (220 g) i bitar. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll över woksåsen. Vänd ner ananasen och låt allt bli varmt ca 1-2 min.

6. Skär 1 lime i klyftor.

7. Toppa woken med pumpakärnorna och servera med nudlarna och limeklyftorna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning och passar utmärkt i matlådan.

Förbered: Morötterna och broccolin (punkt 2) går bra att skära kvällen innan och förvara i kylen täckt med plast. Även såsen (punkt 1) går bra att göra kvällen innan.

Hemköp chat icon