Hemköp

Pasta med krämig köttfärssås

Recept från Barnkassen v.45 (2017)

30 min

Pasta med krämig köttfärssås

Portioner: 4

Ingredienser

100 g rödlök (1-2 st)
100 g palsternacka
1 zucchini
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
ca 500 g blandfärs
1 msk oregano
½ msk timjan
4 port valfri pasta
1 fp krossade tomater med
örter (390 g)
1 fp passerade tomater (400 g)
½ fp färskost (75 g)
½ fp riven ost (75 g)

Gör så här

1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Köttfärssås (traktörpanna): Hacka 100 g rödlök (1-2 st). Skala och grovriv 100 g palsternacka. Grovriv 1 zucchini. Hetta upp 1 msk olivolja i pannan och fräs löken, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk tomatpuré, palsternackan och zucchinin på medelhög värme i 3 min. Tillsätt ca 500 g blandfärs och stek i ytterligare 5 min. Krydda med 1 msk oregano, ½ msk timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

3. Koka valfri pasta till 4 personer (ca 350 g).

4. Rör ner 1 fp krossade tomater med örter (390 g), 1 fp passerade tomater (400 g) och ½ fp färskost (75 g) i pannan. Låt köttfärssåsen puttra i 5 min.

5. Servera den krämiga köttfärssåsen med pastan. Toppa med ½ fp riven ost (75 g) och servera!

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Pastan och köttfärssåsen passar utmärkt att frysa in om det blir mat över. I kylen håller rätten 2-3 dagar efter tillagning.

Förbered: Ta fram alla kryddor, torrvaror och köksredskap kvällen före och ställ på köksbänken. Då kommer du snabbt igång när det är dags för middag!

Tips! Att riva grönsakerna och vända ner i en köttfärssås är ett bra sätt att ”gömma” grönsaker i en maträtt.

Hemköp chat icon