Hemköp

Pizza Bianco med kronärtskockskräm, zucchini och rucola

Recept från Vegetariska kassen v.45 (2017)

45 min

Pizza Bianco med kronärtskockskräm, zucchini och rucola

Portioner: 4

Ingredienser

1 burk kronärtskockor (290 g)
2 dl crème fraiche
1 fp riven pecorino (100 g)
150 g rödlök (2-3 st)
1 msk smör
2 zucchini
1 fp mozzarella (125 g)
3 ½ msk olivolja
1 fp färsk pizzadeg (550 g)
1 msk oregano
1 fp rucola (100 g)
1 fp pumpakärnor (50 g)
250 g morötter (2-3 st)
1 fp kokta röda linser (290 g)
1 fp alfalfagroddar (130 g)
1 msk balsamvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Kronärtskockskräm (bunke + mixerstav): Häll bort vätskan från 1 burk kronärtskockor (290 g), lägg skockorna i bunken och mixa slätt med mixerstaven. Rör ner 2 dl crème fraiche, 1 fp riven pecorino (100 g) och 1 krm svartpeppar.

3. Topping (stekpanna): Skär 150 g rödlök (2-3 st) i tunna klyftor. Smält 1 msk smör i pannan och bryn löken på medelvärme i ca 5 min. Skär 2 zucchini i tunna remsor med en osthyvel. Skär 1 fp mozzarella (125 g) i tunna skivor.

4. Pizza (ugnsplåt): Smörj plåten med 2 msk olivolja. Rulla ut 1 fp färsk pizzadeg (550 g) på plåten. Bred kronärtskockskrämen ovanpå.

5. Fördela 2/3 av zucchiniskivorna och all lök på pizzan, krydda med 1 msk oregano, 2 krm salt och ½ tsk svartpeppar. Fördela mozzarellan, ½ fp rucola (50 g) och 1 fp pumpakärnor (50 g) överst. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

6. Sallad (skål): Skala och grovriv 250 g morötter (2-3 st). Skölj 1 fp kokta röda linser (290 g). Blanda med ½ fp rucola (50 g), resten av zucchinin och 1 fp alfalfagroddar (130 g) i skålen. Ringla över 1 ½ msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

7. Servera pizzan med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Pizzan håller minst 2-3 dagar i kylen om det blir mat över efter middagen. Den går även utmärkt att frysa.

Förbered: Kronärtskockskrämen (punkt 2) går bra att göra i förväg. Förvara i övertäckt bunke i kylen.

Hemköp chat icon