Recept från Barnkassen v.45 (2017)
30 min
Portioner: 4
ca 600 g rödspättafilé
1 ½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl tomatpuré
1 msk oregano
½ fp riven ost (75 g)
4 port valfritt gryn
1 fp salladsmix (70 g)
250 g tomater (2-3 st)
1 gul paprika
½ gurka
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rödspätta (ugnsform 20 x 30 cm + bunke): Fördela ca 600 g rödspättafilé i formen. Blanda 1 ½ dl vispgrädde, 1 dl mjölk, ½ dl tomatpuré, 1 msk oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö över ½ fp riven ost (75 g). Sätt in formen mitt i ugnen i ca 25 min.
3. Koka valfritt gryn till 4 personer.
4. Sallad (skål): Skölj 1 fp salladsmix (70 g). Tärna 250 g tomater (2-3 st) och 1 gul paprika. Skär ½ gurka i 1 cm breda kvartar. Blanda grönsakerna i skålen, ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Servera pizzafisken med grynen och salladen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen.
Förbered: Förbered fisken i formen (punkt 2), häll över såsen och osten. Förvara övertäckt i kylen och ställ in i ugnen när det är dags för middag.
Tips! Låt barnen vara med i köket och vispa ihop gräddblandningen!