En god och enkel vegorätt som du kan göra med valfritt gryn. Låt ugnen sköta det mesta genom att ugnsbaka rödbetor och morötter. Blanda med färska grönsaker som broccoli och spenat. Toppa med feta så är middagen klar!
35 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
192,56 kr
600 g
rödbetor
250 g
morötter
4.5 msk
olivolja
1 tsk
timjan
4 port
valfritt gryn (tex. matvete)
250 g
broccoli
125 g
bladspenat
60 g
salladslök
1 st
apelsin
1 st
citron
1 msk
dijonsenap
0.5 msk
flytande honung
2 fp
fetaost
50 g
solroskärnor
600 g
rödbetor
250 g
morötter
4.5 msk
olivolja
1 tsk
timjan
4 port
valfritt gryn (tex. matvete)
250 g
broccoli
125 g
bladspenat
60 g
salladslök
1 st
apelsin
1 st
citron
1 msk
dijonsenap
0.5 msk
flytande honung
2 fp
fetaost
50 g
solroskärnor
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala rödbetor och morötter. Skär betorna i 1 cm breda skivor och morötterna i 1 cm breda stavar. Lägg på en plåt och blanda med olivolja, timjan och salt. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.
3. Koka valfritt gryn (gärna matvete) till 4 personer.
4. Skär broccoli i små bitar och buketter. Skölj bladspenat och strimla salladslöken. Skala och tärna apelsinen. och blanda alla grönsakerna på ett stort fat.
5. Pressa saften från citronen i en skål. Blanda ner olivolja, dijonsenap, flytande honung, salt och svartpeppar.
6. Ta ut plåten med betor och morötter och smula över fetaost. Rosta i ytterligare 5 min.
7. Vänd ner grynen och dressingen med de råa grönsakerna på fatet. Fördela de varma grönsakerna med fetaosten och solroskärnor på toppen.
Tips! Denna rätt är också god med en bit bröd till, helst ett gott surdegsbröd.
Köpklart recept för totalt
192,56 kr
Köpklart recept för
192,56 kr