Hemköp
SvgIconSearch

Blomkål- och fläskfärspanna med nudlar och lime

Recept från Vardagskassen v.47 (2017)

SvgIconTime40 min
Blomkål- och fläskfärspanna med nudlar och lime
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

½ blomkål
½ zucchini
1 bit ingefära
1 msk neutral olja
ca 500 g fläskfärs
3 vitlöksklyftor
1 msk buljongpulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
1 dl vispgrädde
1 fp äggnudlar (200 g)
1 röd paprika
1 lime

Gör så här

1. Nudlar (kastrull): Koka upp 2 liter vatten med ½ msk salt i kastrullen.

2. Grönsaker: Skär ½ blomkål i mindre bitar och buketter. Skär ½ zucchini i 2 cm stora bitar. Skala och riv 1 bit ingefära till ca 2 msk riven.

3. Blomkål- och fläskfärspanna (traktörpanna + lock): Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och bryn ca 500 g fläskfärs på hög värme i ca 5 min. Tillsätt grönsakerna, den rivna ingefäran och 3 pressade vitlöksklyftor, bryn ytterligare 3 min. Krydda med 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 2 tsk paprikapulver, 1 tsk salt, 1 tsk sambal oelek och 2 krm svartpeppar.

4. Tillsätt 1 dl vispgrädde och 1 dl vatten och låt puttra under lock i ca 10 min på medelvärme.

5. Koka 1 fp äggnudlar (200 g) enligt anvisningarna på förpackningen.

6. Topping (2 skålar): Skär 1 röd paprika i 1 cm stora tärningar. Klyfta 1 lime. Lägg i varsin skål.

7. Servera blomkål- och färspannan med nudlarna, pressa limen över och toppa med paprikan.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Fläskfärspannan och nudlarna går bra att frysa in om det blir mat över. I kylen håller hela rätten 2-3 dagar efter tillagning.

Förbered: Blomkålen och zucchinin (punkt 2) går bra att skära upp i förväg. Förvara övertäckt i en bunke i kylen.

Tips! Du kan variera typen av färs till den här rätten. Den funkar även bra med blandfärs, nötfärs eller kycklingfärs.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon