Hemköp

Koreansk chilikyckling med wokade grönsaker och lime

Recept från Vardagskassen v.48 (2017)

45 min

Koreansk chilikyckling med wokade grönsaker och lime

Portioner: 4

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
2 msk honung
1 msk sambal oelek
1 msk + ½ dl ostronsås
½ msk kinesisk soja
2 tsk vitvinsvinäger
ca 1 kg kycklingklubbor
4 port valfritt ris
400 g savoykål
250 g broccoli
1 silverlök
1 gul paprika
100 g morötter (1-2 st)
2 msk neutral olja
1 tsk ingefära
1 lime
½ fp rucola (50 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Marinad + kycklingklubbor (skål + ugnsform 20 x 30 cm): Blanda 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk honung, 1 msk sambal oelek, 1 msk ostronsås, ½ msk kinesisk soja, 2 tsk vitvinsvinäger och ½ tsk salt i skålen. Lägg ca 1 kg kycklingklubbor i formen och pensla på marinaden. Stek mitt i ugnen i ca 35 min.

3. Koka valfritt ris till 4 personer.

4. Grönsaker (traktörpanna): Strimla 400 g savoykål. Skär 250 g broccoli i mindre bitar och buketter. Strimla 1 silverlök. Tärna 1 gul paprika. Skala och slanta 100 g morötter (1-2 st).

5. Hetta upp 2 msk neutral olja i pannan. Fräs grönsakerna och löken på hög värme i 4 min. Häll över ½ dl ostronsås, 1 dl vatten, 1 tsk ingefära och ½ tsk salt. Pressa över saften från 1 lime.

6. Servera kycklingen med riset och de wokade grönsakerna. Toppa med ½ fp rucola (50 g).

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten

2–3 dagar i kylen. Den går också bra att frysa och ta fram som matlåda.

Förbered: Marinera kycklingen (punkt 2) i förväg. Lägg alla ingredienser till marinaden och kycklingklubborna i en plastpåse. Förslut och vänd runt, förvara i kylen tills de ska tillagas.

Tips! Vänta med att steka grönsakerna tills det är ca 10 min kvar på stektiden av kycklingen. Så blir allt klart ungefär samtidigt.

Hemköp chat icon