Hemköp

Morotssoppa

Soppa är perfekt utflyktsmat då du kan ha med dig den i en termos. Ta med turkisk yoghurt, frön och örter i små burkar.

60 min

Morotssoppa

Ingredienser

  • 500 g
    morötter, skalade och skivade
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    gul lök, grovhackad
  • 3 st
    vitlöksklyftor, grovhackade
  • 2 tsk
    korianderfrön, mortlade eller malen
  • 2 msk
    riven färsk ingefära
  • 1 krm
    chiliflakes (kan uteslutas)
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar (utspätt med ca. 1 l vatten)
  • 1 st
    apelsin, rivet skal och saft
  • 1 msk
    honung
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 dl
    rostade pumpa- el solrosfrön
  • 1 knippe
    färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här

1. Hetta upp en skvätt olja i en stor gryta och fräs morötterna 4–5 minuter under omrörning så de blir blanka.

2. Tillsätt lök, vitlök, mortlade korianderfrön, ingefära och chiliflakes och låt det fräsa ytterligare 3–4 minuter utan att det tar färg.

3. Häll i buljongen och låt sjuda utan lock ca 15 minuter tills morötterna är mjuka.

4. Strö i apelsinskalet och pressa i saften.

5. Rör i honungen.

6. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar.

7. Vid servering, toppa med turkisk yoghurt, frön och örter.

Tips! Att vispa eller röra turkisk yoghurt gör den len och luftig.

6 portioner

Hemköp chat icon