Morotsbiffar med halloumi
Morotsbiffar med halloumi är vegetariska, supergoda, och som du ser här i grundreceptet, är de inte svåra att laga. Allt du behöver är morötter, halloumi, vetemjöl, ägg och lite salt!
Morotsbiffar är perfekta mellan hamburgerbröd som vegetariska hamburgare, eller serverade med ugnsrostade potatisklyftor, couscous, quinoa, eller sallad. Avsluta med en kall sås som tzatziki, hummus, eller någonting annat krämigt.
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
62,88 kr
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
1 tsk
torkad oregano
500 g
grovriven morot
200 g
riven halloumi
1 krm
svartpeppar
1 msk
smör, margarin eller matolja till stekning
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
1 tsk
torkad oregano
500 g
grovriven morot
200 g
riven halloumi
1 krm
svartpeppar
1 msk
smör, margarin eller matolja till stekning
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Vispa samman äggen med vetemjöl, salt och oregano till en slät smet.
- Vänd ner övriga ingredienser.
- Forma till biffar.
- Stek på medelhög värme ca 2–3 minuter på varje sida, tills de får fin färg.
Tips! Du kan krydda morotsbiffarna med dina favoritkryddor. Till exempel vitlök och färska örter för lite djup. Eller spiskummin och lite rivet citronskal ger lite orientalisk smak på morotsbiffarna. Servera då med en god sallad, tabbouleh och yoghurtsås.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
62,88 kr
Köpklart recept för
62,88 kr